360° прогноза: 28-29 ноември

0
 

Сподели

Shares
Мусала, сняг
Снимка:
Musala Meteo Station, 26.11.2015

В събота ще започне да застудява по-отчетливо и ще бъде дъждовна и облачна. Ще вали главно в Източна България и по-малко в Северозападна, но почти в цялата страна ще има ниски облаци. Сутрешните температури ще бъдат около 1-4 градуса в Западна България. Валежите към обяд ще започнат да спират навсякъде, освен по Черноморието, където ще вали през целия съботен ден и ще духа силен вятър от юг-югозапад. Следобед той ще се ориентира от северозапад и ще бъде със скорост 9-12m/s. По Черноморието ще остане и по-топло, с температури около 11-15 градуса. Вълнението там ще е по-силно сутринта – около 1,3-1,5 метра/4-6s.

Ветровете в останалата част на страната ще са по-слаби. В Западна България при земята и до 700-900 метра надморска височина те ще бъдат със скорост 3-4m/s и посока северозапад, а над 1200 метра – от запад-югозапад със скорост 8-10m/s.

Мусала, сняг
Снимка:
Musala Meteo Station, 25.11.2015

От валежите през нощта на събота срещу неделя ще има снежна покривка в планинските части, разположени на над 1700-1900 метра. Поради силния западен вятър, значителната ниска облачност и ниските температури (отрицателни на над 1400 м), планините ще са неподходящи за спорт и туризъм.

В неделя ще е без валежи, освен слаби превалявания от сняг, които се очакват за кратко по най-високите части на планините в Южна България. Вятърът при земята в Западна България ще се усили малко до 4-7m/s от северозапад, а над 1500 метра ще бъде силен със скорост 9-12m/s от югозапад-запад. Температурите в неделя ще са до около 4-6 градуса. На изток ще са 2-4 градуса по-високи, но там вятърът при земята ще е силен и в източната част на Дунавската равнина ще достига 8-10m/s от северозапад.

За безмоторно летене ще бъде по-благоприятно в неделя, но само в ниските части на Западна и Централна България. По Черноморието вятърът в неделя ще отслабва малко и се очаква незначително вълнение на морето. Само в крайните северни части се очаква усилване на вятъра спрямо събота и там може да има повече вълни.

Карта, времето
GMT

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.