Как се правят очилата?

0
 

Сподели

Shares
Scott Goggles
Снимка: Pinkbike

В годините, Scott са се доказали като марка на иновациите, която обаче се грижи не само за усъвършенстването на продуктите си, но и за цялостното представяне на атлетите.

Безспорно, едно от най-важните условия за добро представяне в колоездачните, мото или зимни спортове, е добрата видимост, а тя не би била възможна без подходящата защита за очите.

Scott произвеждат очила от 45 години насам и сега стартират кампанията си “Vision for the Future”, част от която е и видеото по-долу, показващо целия процес по направата на очила.

scott

Първата стъпка от изработката на продукта започва с направата на лещите. Използват се различни технологии, които да осигурят максимална безопасност за носещия очилата, но и перфектната видимост. Специално внимание се обръща на цвета на стъклата, защото обикновено при практикуване на всеки отделен спорт условията предлагат различна светлина. Различната светлина се „възприема” по различен начин, в зависимост от цвета на лещите.

Scott

На следващо място се нарежда изработката на рамките. Тя е много прецизирана, защото от нея зависи дали всички технологии, които са представени като включени в модела, ще отговарят на описанието. Затова абсолютно всички рамки се проверяват поотделно за дефекти. Чрез специална водна технология, пък се отпечатват различните десени върху самата рамка.

Scott Goggles
Снимка: scott-sports

Накрая, но не напоследно място, идва производството на каишките. Освен, че са много важни от естетическа гледна точка, каишките отговарят за стабилността на очилата и за перфектното прилягане към главата. Интересен факт е, че за да се получи един-единствен цвят от тези върху каишката, се съединяват повече от сто нишки.

Scott

Scott

За да пристигнат при нас във вида, в който ги познаваме, накрая всички части на очилата се събират и се монтират една за друга ръчно.

Ако искате да бъде ваша финалната стъпка от този процес, можете да отидете в някой от магазините на Scott в София или на техния уебсайт, и след това да поставите очилата върху лицето си. Ще можете да изберете най-подходящото, сигурни сме.

Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.