Курс по първа помощ

0


Дата на събитието: 05.12.2015

Сподели

Shares

Курс по първа помощ

През месец декември отново се организират курсове по първа помощ.

На 5-и декември Академия „Първа помощ“ организира еднодневния курс, а от 7-и до 9-и – курсът ще бъде разделен в тридневен модул. И двете опции са с обща продължителност на заниманията – 9 учебни часа.

Курсът е насочен основно към любителите на планината и алпинизма, но и към всички, които искат да научат основните методи, по които може да се оказва бърза и адекватна първа помощ на пострадал в отдалечени райони.

Часовете включват лекционна и практическа част и се водят от лекари. Някои от темите, които ще бъдат разгледани са свързани с това как да проверим общото състояние на пострадалия, какво трябва да бъде съдържанието на аптечката ни, какви са основните принципи на оказване на първа помощ. Освен това, ще бъдат обяснени някои от най-честите причини за нужда от помощ в планината като: дехидратация, хипотермия, изгаряне, кръвотечение, височинна болест, топлинен и слънчев удар.

Практическият модул ще включва:
– изследване на пострадал;
– техника на обдишване;
– техника на сърдечен масаж;
– обездвижване на пострадал;
– видове превръзки и техники на кръвоспиранe;

Еднодневният курс (05.12) ще се проведе в магазин Stenata outlet на бул.” Александър Малинов” 51 от 10:00 до 17:00 часа.

Тридневният (7.12 – 9.12) ще бъде в SOHO, ул. „Искър” 4, от 19:00 до 21:00 часа.

Във фейсбук страницата на събитието можете да намерите информация относно записването и контакти.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.