Витоша – призрачната планина

1
 

Сподели

Shares

Късометражният филм „Призрачната планина“ на Виктор Троянов разкрива сюреалистичната картина на изоставените лифтове на Витоша, но и ентусиазмът на шепа скиори, които всяка зима се завръщат по склоновете, вдъхвайки живот на планината. Намесени са и архивни ски кадри от 70-те.

Фотограф: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов, ски: Иван Калоферов

„Идеята да заснема изоставените лифтове на Витоша ми хрумна доста отдавна. Първоначално замисълът беше да направя съвсем кратко видео с изреждане на „призрачни“ картини на фона на музика. По време на снимките съвсем случйно попаднах на черно-бели кадри на скиори каращи на Витоша от седемдесетте и реших да развия идеята като вкарам тези безценни моменти във видеото и да направя съпоставка на „Сега и Тогава“. След още няколко снимачни сесии вече имах достатъчно материал да сглобя късометражен филм с дължина 14 минути. Във филма има и фрийрайд сегмент от каране в района на Големия резен. Снимките са правени в периода февруари – април, 2015. В проекта участват главно приятели, както и случайно срещнати скиори.“ – разказва Виктор Троянов за своя филм.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Витоша – Музей на лифтове

Фотограф: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов, ски: Калоян Ганчев
Фотограф: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов, ски: Валери Пелтеков

Статия и снимки на Виктор Троянов за изоставените лифтове ще намерите в брой ЗИМА 2015 на списание 360° от началото на декември.

Фотограф: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Браво на Виктор! Дано в крайна сметка дойдат по-добри дни за Витоша и старите ски съоръжения бъдат заменени с нови, така че повече хора да се наслаждават на богатствата на любимата планина са софиянци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.