Да върнем крилете на летеца

0
 

Сподели

Shares
Zak Tessier
Снимка: Skydivemag

Зак Тесие е една от легендите в бейсджъмп спорта и уингсют летенето. Той е известен с впечатляващите си умения и нестихващата страст и отдаденост, която има към спорта. Това е човекът, който живее така, че да може да лети ежедневно, защото принадлежи на небето.

Именно Тесие е човекът, с който Весо Овчаров прави първия си бейсджъмп и онзи, от когото родният атлет е учил много за този спорт.

Наскоро Зак пострада в инцидент след бейсджъмп/уингсют полет, заради неправилно отворил се парашут. Вследствие на опасното приземяване, бейсджъмпърът получил фрактура на прешлен, увреждания на белия дроб и тежка мозъчна травма.

За щастие състоянието на атлета се подобрява, доколкото е възможно, с всеки изминал ден. За да бъде постигнат напредък обаче, Тесие се нуждае от рехабилитация, разноските по която, не се поемат от застраховката му. Затова близките му набират средства, които да бъдат вложени в по-нататъшни курсове на лечения.

Всеки, който иска да помогне „най-голямата нинджа в уингсюта”, както Иво Нинов – Германеца определя атлета, отново да полети, може да го направи, като допринесе с каквато и да е сума към кампанията за събиране на дарения.

Стискаме палци, че Зак ще се възстанови скоро, защото знаем, че има още много, което може да ни покаже.

Във видеото си припомняме феноменалните умения за летене на Тесие.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.