Borovets Mountain Bike Park – откриването

0
 

Сподели

Shares

фотография: Мартин Радневфотография: Мартин Раднев

На 19 юни Боровец даде старт на летния сезон и приветства всички фенове на планинското колоездене в новооткрития Borovets Mountain Bike Park. Над 20 км маркирани трасета вече ви очакват, а лифтът Ситняково Експрес ще работи всеки ден (без сряда и четвъртък) през целия сезон срещу целодневна карта от 20 лв.

фотография: Константин Величков

За откриването организаторите бяха планирали уникално шоу, на което проливният дъжд опита да попречи, но пък всички присъстващи се забавляваха независимо дали като участници или публика. Официалната част трябваше да започне с въздушно шоу на Веселин Овчаров и Пламен Петров, които да „донесат“ от небето ножицата, с която да бъде прерязана лентата на парка, но за съжаление непостоянното време попречи това да се случи. Лентата бе прерязана от Антон Томов от „Рилски спортист“, след което всички нетърпеливи колоездачи се насочиха към тестване на новите трасета. През това време на поляната пред хотел „Рила“ гибонците цъкаха слаклайн, а байкъри и маунтинбордисти правеха луди трикове на разпънатия еър бег, без ни най-малко да се притесняват от дъжда. За всеки желаещ да пробва скока, имаше на разположение колела на DRAG, а до финала на даунхил трасето бяха и сервизните и промоционални центрове на две от водещите фирми в бранша, където всеки можеше да се консултира и пробва колелата.

фотография: Костадин Гяуровфотография: Костадин Гяуров

В момента, в който пристигнаха момчетата от „Freerun Bulgaria”, дъждът като по поръчка спря – и дори изпече слънце, за да им подсигури малко по-сух терен. Защото демонстрациите, които видяхме, си бяха сериозна работа – включително скок от третия етаж на хотела с няколко завъртания, дело на Дилян Димитров, двукратен световен шампион по фрийрън. След като дъждът отново ни изгони на закрито, партито продължи в бара на хотела с много музика, подсигурена от Emil Prize и Bruhu, както и бийтбокс изпълнения на Skiller.

фотография: Константин Величков

Хотел „Рила“ изненада приятно и със специални пакети за колоездачи – нощувка, закуска и лифт карта срещу 35 лв., което със сигурност ще допринесе Боровец да се превърне в предпочитана байк дестинация за горещите летни дни.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.