360° представя: Календарът Stone Nudes в България

0
 

Сподели

Shares

Stone Nudes

Дийн Фидълман е катерач и фотограф от Калифорния, САЩ, част от две от най-легендарните катерачни общности в Йосемити. Между Stone Masters от 70-те (с главни действащи лица Лин Хил, Джон Лонг, Джон Бачар и Джон Йаблонски-Йабо) и Stone Monkeys от 90-те (Томас и Алекс Хубер, Дийн Потър, Стеф Дейвис, Томи Колдуел, Лео Холдинг и Иво Нинов), Дийн успява да запечата с фотоапарата си едни от най-култовите моменти и лица. Но това, с което става най-известен, е календарът Stone Nudes, който издава ежегодно от 1999 г. насам.

Stone Nudes 2016

Чернобелите фотографии на голи женски тела, катерещи без осигуровка, успяват да пресъздадат по най-фин начин връзката между човека и природата и да потърсят пресечната точка между катерачния спорт и изкуството.

Stone Nudes 2016

Дийн е неразривно свързан с катеренето и фотографията от началото на 70-те, когато като 15-годишен е изпратен да снима катерачи на боулдър обект близо до Лос Анджелис за училищен проект. Моментално зарибен, двете дейности се превръщат в основен спектър на интересите му и насочват живота му в посоката, която не спира да следва близо 50 години по-късно.

Stone Nudes 2016

Проектът Stone Nudes се развива и разраства в продължение на 17 години, като предизвиква емоции и интерес от двете страни на океана и включва над 100 катерачи от повече от три поколения. Първото издание на календара за 2016 г. вече е факт и в България, благодарение на списание 360°.

Stone Nudes 2016

Календара можете да намерите в специализираните магазини за екипировка и зали за катерене, както и по време на фестивалите БанскоФилмФест и Дни на предизивикателствата. Сред обектите в София, от които можете да го закупите са:

магазин Adventure Shop – бул. Черни връх 84
магазин Outsider – Лозенец, бул. Христо Смирненски 21
магазин SCOTT Лозенец – ул. Козяк 19
магазин Стената – Център – ул. Братя Миладинови 5
магазин Стената – Галакси – бул. Шипченски проход
магазин Стената – Младост
магазин K2 Outdoor – срещу City Center Sofia
магазин Spotcheto – ул. „Паренсов“ 29
„ФОТО СИНТЕЗИС” – бул. Васил Левски 57
катерачна зала Boulderland – Paradise Mall ет.3
катерачна зала НСА – Студентски град
катерачна зала Gravity – Студентски град
Клуб на пътшественика – ул. Сердика 19
Културен център G8 – ул. Гладстоун 8
Bug Bar – до Софийски университет

Можете да поръчате календара и по куриер с наложен платеж, като се свържете с нас на имейл magazine@360mag.bg. Моля, изпращайте имейлите със Subjest: Stone Nudes, които съдържат следните данни:

*Име и фамилия
*Email
*Телефон
*Точен адрес
*Брой календари

Друг вариант да се сдобиете със Stone Nudes е като го закупите директно от редакцията на списание 360°. Тя се намира в София на пл.Славейков 11 (сградата на Карфур), етаж. 4, офис 8-9. Можете да се свържете с нас предварително на телефон: 0878 678 360.

Преференциалната цена, на която можете да закупите календара от 360°, е 18.95 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.