От извора

0
 

Сподели

Shares

Flaška е бутилката, която променя структурата на водата и я прави като току-що дошла от извора. Тя е създадена от специално „информирано“ стъкло, действа бързо и ни зарежда с енергия. Какво точно представлява бутилката, как и защо е създадена, с какво е полезна и как сами да се убедим в свойствата й – за всичко това ни разказа Елена Даракчиева – Представител на Flaška за България.

Бутилка Flaška

Какво представлява Flaška? Как се е родила идеята за създаването й?
Историята на тази бутилка е наистина много интересна. Производителят й, преди да създаде Flaška като бутилка за масова употреба, е отглеждал ягоди. Имал е ягодова градина. Докато се занимава със земеделие, при него попада информация за технологията за структуриране на вода, която подобрява качествата на течността. Това от своя страна оказва благоприятно влияние, както на растенията при поливане, както той установил в последствие, така и на всички живи същества. Направил експеримента да полива част от насажденията си със структурирана вода, която е правел по тази технология, и друга част с обикновена, чешмяна вода. Първите резултати не са били видими, но на по-късен етап разбрал за влиянието на структурираната вода. Насажденията, поливани със специалната вода, значително по-бързо се развивали, съответно плодът на ягодата увеличил трайността си, което е изключително важно при земеделието. След като приключил сезонът за реколтата, той установил и че растенията, поливани със структурирана вода, боледуват значително по-рядко. Така словенецът открил технологията и се убедил сам в предимствата й и в последствие решил да създаде бутилка, която сама променя структурата на водата. Търсил материал, с който да може тази информация да бъде запазена и така създал бутилката. Заради тази история и Flaška на много места днес е известна като „ягодовата бутилка“.

А какво представлява самата структурирана вода?
Структурирането й се извършва на молекулно ниво, няма видима промяна във вида на водата. Резултат от действието на бутилката е, че структурата на водата, съхранявана в нея, се променя и става такава като на водата в природата, т.е. с правилна, подредена структура. Всеки от нас е учил по Химия, че водата се състои от водород и кислород, но има определен ъгъл, под който трябва да се подредят атомите на двата елемента и тогава тя прави правилна структура. Такава вода е много полезна за нашето здраве, такава е структурата й в природата. За съжаление обаче, докато тази вода дойде до нашите чешми в домовете ни, тя губи своята правилна структура и не е толкова полезна. В естествения й вид в природата нейното движение в недрата на земята, досегът й с камъчетата, почвата – всичко това я зарежда и подрежда структурата й. Но по пътя й към нашите чешми, тя минава по различен вид тръби, които се отразяват зле върху качеството й, освен това те имат прави линии и резки завои, което дефакто се отразява на водата, разваляйки нейната правилна структура. В крайна сметка ние пием вода, която е с променена структура и не е толкова здравословна и зареждаща.

Разбрахме как действа тя на ягодите. А как се отразява на хората?
По същия начин, пейки такава вода в дългосрочен план. Ние я наричаме жива вода, защото тя има такава структура, но това не еликсир, който ще пийнем веднъж и ще реши всичките ни проблеми. Просто дълготрайното ползване на водата от такава бутилка ще подобри нашия начин на живот. От една страна, тялото ни ще се хидратира по-бързо, тъй като правилната структура на водата много по-лесно се усвоява от нашия организъм. Това е така, защото клетките ни имат същата структура като тази на водата от Flaška. Така те много по-бързо се свързват и тялото ни си набавя водата по-бързо. По този начин се чувстваме и по-жизнени. От друга страна, имаме желание да пием повече вода, защото структурираната има по-мек вкус, по-пивка е и искаме повече от нея. Други напитки, които употребяваме като кафе, чай, сокове и други, отпадат до голяма степен и ние искаме да пием повече структурирана вода.

 

Ако някой се съмнява в свойствата на бутилката, как може сам да се убеди в действието й?
Предлагаме един лесен тест, който може да направи всеки и да се убеди в действието на самата бутилка. Можете да направите лимонада със структурирана и обикновена чешмяна вода. Изстисквате един лимон, разделяте сока на две равни части и правите с едно и също количество вода лимонада със структурирана и нормална вода. Разликата се усеща в това, че лимонадата с двата вида води е различно кисела, тази със структурираната е по-сладка.

А Flaška оказва ли влияние и върху ph-то на водата?
Не, не влияе върху киселинност и алкалност. Просто самата структура се променя, което може да се усети и във вкуса по този начин. Мога да дам един лесен пример в тази връзка. Ако в един кашон подредим кубчета и всяко сложим както трябва, той ще побере оптималното количество. Ако обаче ние ги хвърлим произволно, може да не се побере същото количество. По същия начин, когато водата е структурирана, тя е подредена, нейното повърхностно напрежение е паднало и тя даже е намалила, макар и минимално, своя обем. Това й причината такава вода да не създава тежест в стомаха ни.

Каква технология се използва? Какво представлява тя?
Немска е. Всяка една бутилка се „обучава“ поотделно с електромагнитни вълни и се прави „запис“ на самото стъкло. След това водата, навлизайки в бутилката и допирайки се до стените й, приема тази информация и се структурира.

Flashka

А как сте доказали свойствата й?
От създаването на бутилката досега са направени много изследвания, които да докажат ефекта й и това как структурира водата. Тези резултати могат да се видят на нашия сайт. Последното, и едно най-важните изследвания на Flaška, беше направено в института на световно известния японския учен Масару Емото. На всяка брошурка, прикрепена към бутилка Flaška, има снимка на водата преди и след като е престояла в нея. Така може да се види как изглежда тя на молекулно ниво, когато няма правилна структура и когато е структурирана чрез Flaška. Водата от бутилката прави един много хубав, правилен кристал. Той не е еднакъв всеки път и зависи до голяма степен от района, от който е взета водата.

Какви отзиви получавате най-често от хората, които ползват бутилката? Какво ги впечатлява най-много в нея?
Вече 4 години Flaška е на български пазар и сме получили много мнения от различни хора. Беше трудно докато разясним как действа тя и какви са ползите от нея, но щом хората осъзнаят и се убедят в ефекта й, остават много доволни. Някои хора казват, че водата е станала по-сладка. Много хора купуват Flaška и за подарък или я препоръчват на приятели.
Интересен експеримент беше направил един младеж, който поливал две стъкленици с кълнове от семена със структурирана и обикновена вода и беше публикувал резултатите, които да видими – с водата от Flaška израстването е много по-бързо.

Бутилка Flaška

Повече за Flaška можете да научите от тук.

Магазините, в които можете да намерите Flaška са тук.
Flaška можете да купите директно и от онлайн магазина Flashka.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.