Endura: От Шотландия, за колоездачи

0
 

Сподели

Shares

Когато избираме екипировка, четем ревюта, етикети, търсим материали и характеристики. Има обаче една подробност, която често ни убягва – произходът на продукта. Качествената екипировка се ражда там, където наистина има нужда от нея, на местата, в които нейните характеристики влизат в употреба и при хората, които могат да я изпитат до пределите й.

Endura

Шотландия е място с влажен климат, чести валежи, силни ветрове, студени дни. Именно там, през 1992 г., запаленият колоездач Джим Макфарлън създава марката Endura. Неговата цел, освен да се предпази от недружелюбното време, била да създаде дрехи и аксесоари, които да бъдат функционални, удобни и с дълъг живот. Изпитанието за новите дрехи било тежко – първите им влизания в употреба били по време на състезания по триатлон край Единбург. След успешния тест се появява и първата гама продукти и компанията започва много успешно да се ориентира към планинското колоездене. Със своите първи къси панталони, клинове и потници, Endura бързо се превръща в една от най-популярните марки в Обединеното кралство, а много скоро и в най-голямата местна компания в бранша.

В своята история, продуктите на Endura са си спечелили много фенове не само във Великобритания, но и в цяла Европа, Русия, Южна Африка, Австралия, Канада, дори в Далечния Изток. Взели са и куп награди от различни изложения и конкурси, включително престижния приз за дизайн на облекло на Eurobike. Сред почитателите на марката е дори легендарният колоездач Дани Макаскил, който се облича от Endura и е един от многото спонсорирани от нея атлети.

Дани Макаскил
Дани Макаскил

От Endura казват за дрехите си, че са идеални „както за всички, които се движат нагоре с колелото, така и за онези, които намират преките пътеки надолу“.

Независимо дали сте от първия, втория тип хора или обичате да съчетавате двете, можете и вие да се убедите в шотландското качество на Endura, както прави и самият Дани Макаскил. В България от тази есен е новата колекция на марката. Тя включва дрехи, аксесоари и протекция. Всичко е „Made in UK“, гарантирано качествено и изпитано от най-добрите. Разнообразието е голямо и ето какво избрахме сред него:

Singletrack II Short

Singletrack II Short
Функционален панталон в различни цветове с трайно DWR покритие. Изработен от Cordura® с трайно водоотблъскващо покритие. Стреч материя на местата с по-голям опън. Предни джобове с магнитно затваряне и цип за по-голяма сигурност.

Олекотено джърси Singletrack Lite

Олекотено джърси Singletrack Lite
Джърси в ендуро стил и кройка и материя, които осигуряват комфорт. Антибактериално покритие за предотвратяване на миризми и скрит цип с ¾ дължина за оптимална вентилация. Дискретен заден джоб с цип.

Яке Endura Singletrack

Яке Endura Singletrack
Водоустойчиво, дишащо яке, с което можете да карате дори и в дъждовно време. Показателите на материята му са 10000 мм за водонепроницаемост и 10000 мм за дишаемост. Допълнителна вентилация се осигурява и чрез специалните отвори с цип под мишниците. Снабдено е и със светлоотразителни апликации на гърба.

Панталон Endura Singletrack II

Панталон Endura Singletrack II
Функционален панталон с трайно водоотблъскващо DWR покритие, изработен от Cordura®. Предни джобове с магнитно затваряне и с цип за повече сигурност. Възможност за регулиране подгъва на глезена. Удобна кройка за колоездене.

Ръкавици Endura Singletrack Plus

Ръкавици Endura Singletrack Plus

Солидно подплатени, дишащи ръкавици, които имат пълнеж от гел за допълнителен комфорт. Имат и PU проводящ материал на палеца и показалеца, благодарение на който се работи лесно с екран на смартфон, без да се налага да се свалят.

Протектори за лакти Endura

Протектори за лакти Endura
Изключително гъвкави налакътници, които осигуряват комфорт и защита, дори във влажни условия. Снабдени са с Velcro® ленти за сигурно и лесно захващане.

Протектори за колене Endura

Протектори за колене Endura
Гъвкави наколенки с вложки от memory пяна. Отварят се напълно и няма нужда да събувате обувките, за да ги махнете.

Продуктите на Endura ще намерите в България в магазини DragZone, както и онлайн тук.

Endura

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.