Лекция по лавинна безопасност 2015

0


Дата на събитието: 26.11.2015

Сподели

Shares

Лавинна безопасност

На 26-и ноември ще се проведе традиционната лекция по лавинна безопасност на БАССЕС. Мястото е 65-а аудитория на Ректората на Софийския университет, а началният час е 19:00.

По време на лекцията ще можем да получим важна информация за лавините, безопасността в зимната планина и правилата и начините, по които се провежда спасителна акция.

Лектор ще бъде Момчил Панайотов – съосновател на БАССЕС с дългогодишен ски опит в планините на България и Алпите, който ще обясни какви са правилата при избиране на маршрути на движение и спускане при зимни условия. Освен това, ще можем да разберем какво представляват лавините, как се образуват и по какво се познават местата, на които може да се очаква снежно свличане.

Лекцията е насочена към всички скиори и сноубордисти, които практикуват извънпистово каране, но и към всички туристи, алпинисти и любители на зимната планина. По време на нея ще можем да разгледаме животоспасяваща екипировка и да получим информация за нея и начините, по които се използва.

Входът няма да бъде с фиксирана сума, но лекцията ще бъде платена. Всеки може да плати толкова, колкото смята за разумно, а парите, събрани от събитието, ще бъдат използвани за закупуване на мобилен учебен полигон за лавинни предаватели, който ще се използва на практическите курсове.

Лавина
Снимка: snowcollegenews

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.