Зелените пилигрими

0
 

Сподели

Shares

Електромобилните ентусиасти Pilgreens са в България

120 дни на борда на напълно електрическа малка количка. 15 държави, от Тайланд до Франция, през България.

Това е мисията, която трима младежи, нарекли се Зелените пилигрими (Pilgreens), са си поставили.

Зелените пилигрими

Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия Университет Махидол в Бангкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация, която цели популяризацията на електромобилността.

През юли тази година тримата тръгват от Бангкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка „тук тук“. Количката е проектирана в Холандия, а произведена в „тук тук“ фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се с до 70 км в час, като може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 килограма или седем души.

Целта им е да покажат на света, че трябва да се насочи към електромобилността. Пътуването им обхваща 20 000 километра, трае 120 дни, преминава през 15 страни, като една от тях е България. Крайната им цел е Париж, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени. Карен, Реми и Лудвиг ще участват в нея и ще споделят впечатленията си от електромобилното си пътуване през Азия и Европа.

Гледайки на света от електробомилната си триколка през дългите дни на пътуването си, тримата зелени пилигрими искат също така да създадат мрежа от хора и общности, за които са важни развитието на устойчива мобилност и опазването на природата.

Зелените пилигрими

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.