Приятели на летенето

0


Дата на събитието: 13.11.2015

Сподели

Shares

Петък 13-ти е датата, на която ще отпразнуваме финала на едно двугодишно въздушно приключение. Става въпрос за идеята и проекта „Лети повече“, чрез които много хора сбъднаха своята мечата и полетяха с парапланер.

Лети повече

Социалната кампания „Лети повече” помогна на 63 души в неравностойно положение, вкл. с физически увреждания, да изпитат емоцията, която може да даде тандемния полет с парапланер. Те полетяха абсолютно безплатно, след като споделиха защо мечтаят да го направят. Най-малките участници в кампанията са били на 7 и 11 г., а сред хората с увреждания е имало и такива в инвалидни колички и със зрителни, както и такива със социални проблеми.

лети повече

Част от гледките и емоциите, които са станали възможни благодарение на тази идея, ще можем да видим и усетим и ние. Това ще се случи благодарение на серията от събития, които започват на 13 ноември във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, ул. Московска 49.

Началото е в 19 ч. и ще бъде с откриване на фотоизложбата „Сбъднах една своя мечта – полетях!”. Тя ще бъде във фоайето и ще остане там от 13 до 27 ноември. Ще можем да видим и късометражния филм „Една мечта” в зала 13, отново на 13 ноември. За финал на вечерта ще има и музикален джем с Хорхе и Владо – кабагайди, арменски дудук и диджириду.

лети повече
„Искам да полетя, да съм свободна като птиците. Често сънуваме, че летим, поне като малки. Искам и сега, не да мечтая, а да мога.”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.