По бижутата ще ги познаете

0
 

Сподели

Shares

Каролина Калибацева е много добър пример за това как можеш да съчетаваш работата с хобитата си. По професия тя е дизайнер на бижута, а когато не твори в ателието си, се отдава на другата си страст – бягането. На дълги или къси разстояния, в планината или в парка, през лятото или през зимата – тя е един от най-активните хора, които познаваме.

Adidas, бягане, Каролина Калибацева, Яне голев
Каролина Калибацева. Снимка: Яне Голев

Бягането, планината, колоезденето – всичко това намира израз и в бижутата, които Каролина създава:
„Покрай страстта ми към спорта и планината, съвсем естествено ми дойде вдъхновението да направя серия спортни бижута. Желанието ми беше те хем да са символно свързани с любимата активност, хем да са и удобни по време на практикуването й. Обли, плоски форми на сребърните елементи, регулиращи се дължини и атрактивни цветове на плетките и верижките. Гоня визия, съчетаваща се без проблем със спортен екип или с ежедневно облекло. Всяка една гравюра – рисунка върху среброто или надпис, правя изцяло ръчно. Ако е необходимо, рисувам предварителна скица и уточняваме детайлите с клиента. Така крайното бижу става абсолютно уникално и персонално.“

Каролина Калибацева

Ако искате да видите част от нейните творения за активни хора, можете да го направите на фейсбук страницата й Carissima или в нейния блог. Ако пък имате идея за свое уникално украшение, което тя да изработи, можете да се свържете с нея отново чрез фейсбук.

Каролина Калибацева

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.