Промяната е да завъртим колелото

0
 

Сподели

Shares

„Всичко започна преди повече от 3 години с идеята да направим възможно за децата във ВУИ „Ангел Узунов“ да карат колела чрез кръжока ни за ремонт и поддръжка на велосипеди – „Велоработилница“. Сега е моментът да ни подкрепите и да ни помогнете да го превърнем от хоби кръжок в социално-ангажиран цех за производство и сглобяване на велосипеди, в който да се учат и да работят момчетата от интерната.“

Сдружение „Ре-Акт“

Това разказаха хората от Сдружение „Ре-Акт“, които имат добра идея, която сега има нужда от подкрепа. Те работят с институционализирани деца в неравностойно положение, каквито са учениците от ВУИ „Ангел Узунов“ – преструктурирано ТВУ в Родопите. Целта им е да направят социално-ангажиран цех за производство, сглобяване и монтаж на велосипеди, в който да се обучават и работят младежите. По този начин, чрез реалната работна среда, те ще могат да придобият умения, които да им бъдат полезни в бъдеще.

Идеята в момента се нуждае от подкрепа, за да може да бъде развита. Тя участва в конкурс „ПРОМЯНАТА“, в който може да се гласува бързо и лесно. Ако искате да го направите, можете чрез едно кликване тук. Срокът е до 24 ноември.

Сдружение „Ре-Акт“

А ето и кой стои зад идеята:
Георги е от Плевен, но животът го отвежда за няколко години в Англия, където преминава през множество професии, преди да се сблъска с „любовта на живота си“ – велосипедите. Преди 7 години се връща в България и става управител на магазин за велосипеди на една от големите български марки. С това Георги среща детската си мечта с любимото си хоби и професионалното си занятие и преди 3 години и половина открива първото велоателие Fix’N’Ride.

Любен е на 32 години, по професия е финансист, а по призвание – социален предприемач. В продължение на 6 години е помагал и консултирал малки и средни бизнеси като кредитен консултант в банка, а сега – като председател на Сдружение „Ре-Акт“ – поема голяма социална отговорност, която носи доброволно и осъзнато.

Сдружение „Ре-Акт“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.