Световна купа по целно кацане в Сопот

0


Дата на събитието: 20.11.2015

Сподели

Shares
Валери Цветанов
Валери Цветанов

Шестият, финален кръг от Световната купа по парапланеризъм в дисциплината целно кацане ще се проведе от 20 до 22 ноември в Сопот.

Състезанието е част от спортния календар на Международната федерация по въздушни спортове (FAI) и носи точки за световната ранглиста. В него ще вземат участие повече от 60 водещи пилоти от 15 страни, сред които Великобритания, Словения, Сърбия, Сингапур, Малайзия, Турция, Белорус, Румъния, България и други.

„Състезателните полети в тази дисциплина са изключително атрактивни както за участниците, така и за публиката. Целта ще бъде разположена на Манастирска поляна в близост до лифт Сопот. Мишената представлява електронно измервателно устройство и отчита отклонение от идеалния център през 1 см. Точката, която трябва да оцелят пилотите, е с диаметър 2 см, което е идентично с размера на монета от 5 стотинки. От пилотите се изисква максимална концентрация и усет за крилото във финалния заход и при кацането. Съдийска комисия следи за първата точка на приземяване и отчита резултата на всеки един състезател. Измерването е до 500 см. В крайното класиране победител е участникът с най-малък сбор сантиметри от всички изпълнени полети. Планирани са 6 рунда, като след 5 рунд отпада един най-лош резултат. Награди ще бъдат връчени в следните 3 категории: крайно класиране, жени и отборно. В неделния ден, след закриване на състезанието ще се състои и церемонията по връчването на Световната купа за 2015 година.“ – това разказаха за планираното състезание от Станислава Христозова – PR на състезанието.

Следете 360mag.bg за още новини от Световна купа по парапланеризъм.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.