360° прогноза: 7-8 ноември

0
 

Сподели

Shares

360 прогноза

И през този уикенд ни очаква слънчево есенно време. То ще бъде такова благодарение на антициклон, който е над страната.

В планините ще бъде по-ясно, топло и сухо. Вятърът при земята ще бъде слаб, а на 2000 метра надморска височина със скорост 3-5 m/s и от север-североизток.

В Източна България ветровете също ще бъдат слаби, но ще има значителна ниска облачност. По Черноморието тя ще бъде значителна, а вятърът ще бъде от северозапад-североизток със скорост 4-6 m/s, като в южната част ще е по-силен. Вълнението на морето ще е около 1,1-1,4 метра в събота, а в неделя ще е по-слабо – около метър.

Условията за парапланеризъм ще бъдат по-подходящи в събота, а в неделя ще е по-ветровито – скоростта на вятъра ще достига 7 m/s.

В западната част от страната неделя ще бъде по-ветровитият ден в планините. Тогава се очаква и да се заоблачи леко. По високите части, на около 2000 метра, вятърът ще се усили и ще достигне скорост 7-10 m/s, като посоката му ще бъде от северозапад.

В Северозападна и Северна България вятърът ще е от северозапад със скорост 3-4m /s при земята и над 10 m/s на 500 метра надморска височина. В тези части от страната ще бъде и по-студено.

Парапланер
Снимка: evergreenparagliding

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.