Какво означава София?

1
 

Сподели

Shares

София е град с много лица. Някои са ни познати, други не толкова. За да я видим от различни гледни точки, вече можем да я опознаем и чрез новата видео поредица, наречена „Sofia Means“.

Тя е насочена главно към чужденците, но и всички останали има какво ново да научим и усетим от града чрез нея.

„Хората, замесени в реализацията, са хора, които обичат София. Видеата са 9 и засягат всички туристически модули: история, зелен град, бизнес, култура, религиозен туризъм, нощен живот, цветове, вкусове и атмосфера на града. Екстремните спортове са засегнати в темата Зелена София.“ – ни разказа накратко за поредицата Божидар Велинов – режисьор на видеата.

Именно в „Зелена София“ можем да видим и едно познато за повечето запалени по екстремни спортове лица – това на Оги Начев. Той е виновник за едно от най-щурите и екстремни предавания в ТВ ефира – „Дивата муха“. Герой във видеата е и фрийрънрът Илко Илиев, когото можем да видим и в отскок на корицата на есенния брой на списание 360°.

Идеята за „Sofia Means“ е на Общински културен институт – Музей за история на София, който откри врати тази година. Те си партнират с ОП „Туризъм“ на Столична община.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Прекрасно видео! Домиля ми страхотно за родния град, уникалната София! Браво на екипа, продължавайте да радвате света с подобни свежи и сладурски инициативи!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.