Supercross Sofia 2015: Уестън Пайк печели първия ден

0
 

Сподели

Shares

Първият победител в атрактивната надпревара Supercross Sofia 2015|The Battle Begins в Арена Армеец е Уестън Пайк с Yamaha. Той успя да спечели финала на надпреварата, а на подиума му асистираха Малкълм Стюърт с Honda и Джъстин Брайтън с КТМ.

Supercross Sofia 2015Надпреварата започна с излизане на мотористи от рокерските клубове и с церемония по представянето на участниците. Първо нашият пилот – Стоян Рашков, после армадата от германски кросисти, между които младокът и невероятен талант – 17-годишният световен шампион Брайън Хсю. След това бяха представени и фаворитите от отбора на Америка. Изпълнен бе и химна на България. След това минаха квалификациите, като първите 4 от всяка от двете серии се класираха за финала. Другите, загубилите, между които бе и единственият наш пилот – Рашков, останаха да се борят за другите 4 места на финала в серията „Последен шанс“. За съжаление нашето момче изтърва и този влак. Страхотно шоу направиха и момчетата с 65-кубиковите мотоциклети, които участват в националния шампионат. Шампионът на България в този клас Кристиан Иванов отново показа колко е бърз.

Доста интересна бяха надпреварите Hot Laps и Bracket Race. В първата всеки прави по една обиколка за време, като още тук се отличи Уестън Пайк, който завръртя един тур за 21,3 секунди. След него бяха Джъстин Брайтън, Фил Николети, Брайън Хсю. След това започнаха надпреварите от отделните серии по трима пилоти, спечелени съответно от Пайк, Брайтън, Стюърт и Николети. В единия полуфинал Брайтън победи Стюърт, а в другия Фил Николети бе по-бърз от съотборника си Джъстин Брайтън. На финала Брайтън спечели срещу Николети и взе една точка, която ще се прибави към актива му от големия финал.

Supercross Sofia 2015След това имаше утешително състезание с участниците, провалили се на „Последния шанс“. Победата взе Оливър Каас, а и в тази серия Рашков не можа да завърши, защото допусна грешка и падна.

Така се стигна до финала – 20 обиколки на всички най-бързи пилоти. Николети взе холшота, но Уестън Пайк го изпревари и пое лидерството, следван от Брайтън, Стюърт, Хсю и Джош Хенсън. Фил Николети допусна грешка и отпадна. Същото направи и Брайтън, падна, продължи, но на 3-а позиция, защото Малкълм Стюърт профуча покрай него и дръпна напред, за да финишира втори след Пайк.

Днес всичко започва отначало. Битките ще бъдат по същата програма, докато „войните“ ще са същите. Така че в зала „Арена Армеец“ ще бъде интересно. Всичко започва в 14 часа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.