Планината, обувките и комфорта

0
 

Сподели

Shares

Много често, когато решим да се занимаваме с дадена дейност, не си даваме сметка от каква екипировка се нуждаем, особено когато става въпрос за планина. Почти на всеки му се е случвало да мисли, че обувките и дрехите, които използваме в залата, биха свършили повече от добра работа и в планината. Същото много хора си мислят и за раницата, която им е служила вярно някога в училище и все още пазят. Тези неща биха били идеални при няколкочасовия преход, който сте замислили идния уикенд. За съжаление обаче хората имаме склонността да научаваме нещата по трудния начин.

SALEWA

И така, след така бленуваният уикенд, в който сте решили да се разходите из Витоша, да отскочите с приятели до Мальовица или просто да разнообразите еднообразната ежедневна обстановка, осъзнавате, че добре служещата екипировка във фитнеса се оказва тотално неудачна за покоряване на върхове. Хубавото обаче е, че горчивият опит води до прозрение… трябва да си набавите бързо качествена и най-вече подходяща екипировка.

В ADVENTURE SHOP обичаме да започваме „от вратата за краката“ и винаги приоритизиране обувките. Това е така тъй като смятаме, че краката ни са скъпи и би било добре да ни служат дълго време, като се стараем да ги обгрижваме добре и с любов. Когато става въпрос за планината и възможностите, които ни дава да се поддържаме в тонус, препоръчваме никога да не правите компромис с обувките си.

Когато дойде моментът за избор на обувки, в Adventure Shop протича мини образователна програма, за да може най-точно да се определят нуждите на клиента и той да се насочи към най-подходящия модел.

SALEWA
Снимка: kibuba.eu

С идването на есента, времето поставя някои препятсвтвия от гледна точка на терените, с които обувките ви ще трябва да се справят. Като започнем от кал, вода, влага, минем през нестабилност на терена (мокри камъни, мъх, киша) и стигнем до студ. В тези моменти идва на помощ един от най-добрите, комфортни и подходящи модели обувки за есенно-зимния и пролетен сезон – SALEWA RAPACE GTX. Моделът е най-леката съвместима с котки полу-автомат обувка на пазара, освен това тежи само 625 грама. Безпорно SALEWA извоюва своето челно място като производител на обувки. Независимо, че е най-младият състезател в категорията, в последните години SALEWA показа достойнствата си на експерт в производството на обувки. Компанията залага на безкомпромисен комфорт, най-високо ниво на технологични разработки, както и материали от премиум клас. Моделът SALEWA RAPACE GTX съчетава сая от набук, анти-бактериално покритие NXT, CORDURA, Vibram MULAZ подметка, защита GORE-TEX, MFF регулираща се стелка, 3S заключващи се връзки, 3F EVO система за стягане на петата.

SALEWA

Повече за обувките SALEWA RAPACE GTX ще научите тук

Анти-бактериалното покритие NXT е уникална система, която работи на ензимна основа. Покритието превръща потта в чиста вода, като по този начин предодвратява вмирисване. Този иновативен метод е 100% благоприятен за кожата и околната среда. Подметката е специално разработена, за да задоволи дори най-взискателните ентусиасти, като предлага по-добър грип, прецизност и висока износоустойчивост. Скалите, кишата и снега са само част от обстановката,но не и предизвикателства. И ако все още не сте се уверили в предимствата на SALEWA RAPACE GTX, простата, но изключително интелигентна система за регулиране на стелките, чрез която се регулира обема в обувката, ще ви накара просто да се влюбите в модела.

Тъй като всичко до тук звучи просто страхотно, може да ви усъмни дали е истина. За да се уверите сами, заповядайте в магазин ADVENTURE SHOP на бул. Черни връх 84 в София, където ще можете да разгледате, премерите и получите консултация за този, както и много други мдели обувки, дрехи и алпийска екипировка.

Също така НЕ забравяйте, че тази година ADVENTURE SHOP празнува своя 20-ти рожден ден и е подготвил много изненади, промоции и намаления за своите клиенти. Повече за тях можете да научите от тук.

SALEWA

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.