Supercross Sofia 2015: Прогнози няма, разликите са минимални

0
 

Сподели

Shares

Супермотокрос

Първото международно състезание по суперкрос в София „Supercross Sofia 2015|The Battle Begins“ ще бъде този уикенд – 31 октомври и 1 ноември. Всички участници вече са в София и най-важното, дойдоха и мотоциклетите им. Тъкмо с това бяха свързани най-големите опасения на организаторите – дали навреме ще пристигнат състезателните машини.

Е, кросарките са тука, пилотите също. Някои от участниците дадоха първите си пресконференции пред медиите. В едната участваха Николай Рашков – промоутър на състезанието; Ерик Перонар – шеф на сериите, Стоян Рашков (на снимката) – единственият българин, който ще стартира този уикенд в Арена Армеец, както и пилотите Уестън Пайк и Филип Николети. Другата пресконференция бе само на пилоти, които ще стартират – Майк Браун – най-възрастният от участниците, Джош Хенсън, Джъстин Брайтън и Малкълм Стюарт.

Никой не се нае да прави прогнози кой е фаворите за победата. Ерик Перонар каза, че разликата е толкова малка между всички пилоти, че всеки един от стартови списък може да победи. От своя страна Джош Хенсън каза, че може да имаш най-добрия мотоциклет на света, не си ли подготвен, не си ли трениран, нямаш никакъв шанс за успееш, дори да преодолееш квалификациите. Майк Браун, но който много от най-младите участници могат да са синове каза, че може да спечели и с хитрост. Това означава, че ще кара и ще изчаква някои от по-младите му колеги да направи грешка, за да предприеме атака.

Супермотокрос

Трасето в зала Арена Армеец е готово на 95%, като Перонар обяви, че го правят едни от най-добрите екипи по изготвяне на трасета в Европа. По трасето ре работи денонощно, той като тези, които правят влязоха твърде късно заради неразбориите с отчитането на изборните резултати. Но вече са се справили с проблемите. Самото състезание се прави за първи път и то от частна организация, както е навсякъде по света. Работи се по американски модел за организирането на суперкроса, а също и на регламента на самата надпревара.

Супермотокрос

Утре от 12.30 до 14.30 ч. вратите на залата или по-точно вход В1, ще бъдат отворени, за да може който желае да види трасето, а също и една от свободните тренировки на пилотите. Организаторите предупредиха, че всички, които са дошли да гледат, трябва да спазват правилата за безопасност и разпоредбите на охраната, за да не станат инциденти.

Повече за състезанието, включително програма и състезателни номера, ще намерите тук.

Supercross Sofia 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.