360° прогноза: 31 октомври – 1 ноември

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Прогноза

В събота времето ще бъде ветровито на надморска височина над 1500 метра. Ако планирате да летите с делта- или парапланер тогава, не е препоръчително. Не е желателно и да правите преходи във височките части на планините, особено, ако не сте подготвени за такива условия. В ниските части вятърът ще бъде по-слаб, но ще има разкъсана до значителна облачност, с долна граница на облаците 1000-1600 метра.

Вятърът в съботния ден в по-голямата част от страната ще бъде от изток със скорост 3-5 m/s при земята и 5-8 m/s на 1500 метра.

Времето през уикденда ще бъде благосклонно към сърфистите. По нашето Черноморие те ще се радват на още по-ветровито време, което ще създаде подходящи за сърфиране вълни. Вятърът ще бъде от североизток със скорост 10-12 m/s през целия уикенд. По Черноморието се очаква неделя да бъде по-слънчевият ден от уикенда.

В останалата част на страната в неделя се очаква да бъде слънчево с малко облаци и малко по-слаб вятър. Той ще бъде главно от североизток със скорост 2-4 m/s, а на 1500 метра надморска височина – от чист изток, със скорост 4-6 m/s.

И през двата дни от уикенда времето ще бъде подходящо за спорт и преходи в планините. Въпреки това, ако решите да се отправите към планината, и то във високите части, имайте предвид, че ще трябва да се подготвите за ветровито, студено, но пък слънчево време.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.