360° прогноза: 31 октомври – 1 ноември

0
 

Сподели

Shares

Прогноза

В събота времето ще бъде ветровито на надморска височина над 1500 метра. Ако планирате да летите с делта- или парапланер тогава, не е препоръчително. Не е желателно и да правите преходи във височките части на планините, особено, ако не сте подготвени за такива условия. В ниските части вятърът ще бъде по-слаб, но ще има разкъсана до значителна облачност, с долна граница на облаците 1000-1600 метра.

Вятърът в съботния ден в по-голямата част от страната ще бъде от изток със скорост 3-5 m/s при земята и 5-8 m/s на 1500 метра.

Времето през уикденда ще бъде благосклонно към сърфистите. По нашето Черноморие те ще се радват на още по-ветровито време, което ще създаде подходящи за сърфиране вълни. Вятърът ще бъде от североизток със скорост 10-12 m/s през целия уикенд. По Черноморието се очаква неделя да бъде по-слънчевият ден от уикенда.

В останалата част на страната в неделя се очаква да бъде слънчево с малко облаци и малко по-слаб вятър. Той ще бъде главно от североизток със скорост 2-4 m/s, а на 1500 метра надморска височина – от чист изток, със скорост 4-6 m/s.

И през двата дни от уикенда времето ще бъде подходящо за спорт и преходи в планините. Въпреки това, ако решите да се отправите към планината, и то във високите части, имайте предвид, че ще трябва да се подготвите за ветровито, студено, но пък слънчево време.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.