Загадките от птичи поглед

0
 

Сподели

Shares

Сибир, Етиопоя, Бразилия, Замбия. Всички тези места са интересни, далечни, предизвикателни, и всички те крият своите загадки. Ако ви е трудно да ги разбулите накуп, има човек, който вече го е направил, при това от птичи поглед.

Става въпрос за Ед Стафърд и неговото приключенско предаване „Загадките от птичи поглед“, което Discovery Channel излъчва. Премиерите на епизодите са всеки вторник от 21 ч., а ето и какво ни очаква в тях:

ED_Papua

СИБИР
Ед пътува до сърцето на Сибир, за да изследва корените на мистериозен кръг от разбил се камък, известен от местни легенди като гнездото на гигантски „огнен орел“. С появата на кратер или скалист вулкан насред иначе непроницаемата огромна тайга, местността продължава да озадачава учените. Ед знае добре, че студените местности са извън неговата експертиза и трябва да разчита на местните за помощ. Той е отведен при група полу-номади, наречени евенки, чиито еленски шейни му позволяват да се доближи до мистериозната дестинация, независимо от суровото време, температурите под нула, снежните преспи и тежкия терен. Но коварният студ принуждава Ед да се върне обратно и той се предава, когато открива, че части от тялото му са измръзнали.
Епизодът можем да видим премиерно на 27 октомври от 21 ч. по Discovery Channel.

ЕТИОПИЯ
Целта на Ед е странна поредица от кръгли точки в средата на пустинята Данакил в Етиопия – най-топлото място на планетата и опасна гранична конфликтна зона. След първоначалното му вълнение и облекчението, че ще е сам със себе си на диво и красиво място, нещата започват да се объркват. Камилата, която носи запаса му от вода, се измъква от каишката си и Ед рискува да припадне от изтощение, опитвайки се да я хване обратно, за да си върне водата, от която се нуждае, за да оцелее. Здравословното му състояние рязко се влошава сериозно. Но Ед е твърдо решен да разреши загадката на пясъците, независимо от местните легенди за зли духове и мистериозни случаи на смърт в пустинята.

Ed_Stafford_desert

БРАЗИЛИЯ
Ед е обратно в предпочитаните от него терени – джунглата на Амазонка. Целта му е тайнствен лазурно син воден басейн, дълбоко в отдалечения щат на Бразилия – Мато Гросо. Отбелязан на сателитните снимки, до басейна няма видим път, а около него е естествената защита от гъста девствена джунгла. Експедицията на Ед среща съпротивата на местните, които искат да защитят земите си от външна намеса. В драматичен обрат Ед е принуден да обмисли радикална промяна на първоначалния си план, заради който попада в джунгла, далеч по-трудна за преминаване и справяне, отколкото която и да е подобна местност, през която е минавал до момента.

ЗАМБИЯ
Пътуването на Ед е вдъхновено от интригуваща сателитна снимка на зона във формата на огромен зародиш, с дължина над 30 метра, намираща се в един от най-отдалечените райони на „Дивия Запад“ в Замбия.
За да стигне до крайната цел, Ед трябва да премине могъщата река Замбези и наводнено поле. Налага се да потърси помощ от кралското семейство Баротсе и да преживее ужасяваща среща с местната дива природа. С наближаването на целта той е принуден да пътува с въоръжен пазач, който му става истински приятел. За да завърши мисията си, Ед трябва да спечели доверието на местните, които живеят в хармония с най-опасните представители на дивата природа в Африка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.