BMX без граници

0
 

Сподели

Shares

Карането на колело в наши дни достига космически измерения, но ако всеки го прави по начина на Дрю Безансън, не можем и да предполагаме какво щеше да стане.

Drew Bezanson
Дрю Безансън

Дрю е канадски БМХ колоездач, който непрекъснато бута границите на своя спорт. Поредното доказателство е проектът му #Uncontainable, с който цели да изплаши себе си, както казва той самият. За да го постигне, Дрю събира екип от професионалисти с чиято помощ построява рампи, доста по-големи от тези в парковете за БМХ. Височината на един контейнер е около 2 метра и 60-70 см. Тоест, това си е една 4-етажна сграда.

Drew Bezanson

А сега си представете да завъртите едно задно салто с хикса от там. Страшничко или по скоро невъзможно?

Видеото показва безупречната техника, без която не можем да си помислим за подобни каскади, а това, което вдъхновява толкова много, се крие в креативността на колоездача. И за да разберете още по-добре понятието креативност в bmx-а – гледайте видеото от съвместния проект на Дрю Безансън и Морган Уейд – „Dark Woods“.

Ако си задавате въпроса „Как се става толкова добър?“, то отговорът е: „С много тренировки, постоянство, желание, силна воля и, разбира, се подходящ парк, като този“:

„Joy ride 150“ е първият закрит мултидисциплинарен байк парк в Канада.

И, разбира се, добрите стари ейр бегове, без които каскадьорството и екстремните спортове нямаше да са това, което са в момента. Във видеото зад кулисите на проекта #Uncontainable можете да видите как Дрю комбинира уменията и желанието си с много подготовка, за да постигне крайната си цел.

Drew Bezanson

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.