CUBE – от Германия до пътеките и пътищата на България

0
 

Сподели

Shares

Немската марка велосипеди CUBE все по-често се повява по улиците на градовете и планинските пътеки. Ако обръщате внимание на колелата и стила им, няма начин да не сте се заглеждали вече след някое, както ги наричат, „кубе“.

CUBE

Марката произвежда велосипеди за почти всеки разпространен стил каране, но най-известна в света е със своите планински модели. Началото й е през 1993 г., когато студентът Маркус Пюрнер започва своя бизнес, разположен на 50 квадратни метра в мебелната фабрика на баща си, която се намирала във Валдерсхоф, Германия. Днес CUBE произвежда на „малко“ повече площ – 20 000 квадрата, и продава велосипедите, частите и аксесоарите си в над 30 държави в Европа и Азия.

CUBE

Разнообразието при CUBE е огромно. С логото на марката излизат различни велосипеди, включително такива за триатлон, циклокрос, туристически колела за дълги пътувания, освен стандартните градски, шосейни, детски, електрически и маунтин байкове. Най-разпространени обаче са т.нар. хардтейл планински велосипеди с предно окачване, които са много подходящи и за градско каране, особено по улици, каквито имаме в изобилие в България.

Освен да създава качествени велосипеди, части и аксесоари, които като добавка са на много конкурентни цени, особено спрямо американските марки, CUBE поддържа и отбор от колоездачи. Акцент в него е ендуро дисциплината, чиито потенциал основателят на марката осъзнава през 2011 г. и започва да насърчава чрез колелата и атлетите на CUBE. Важното за ендуро велосипедите на CUBE е, че те имат много добър баланс между тегло и здравина, което е едно от основните условия, за да бъде качествен ендуро велосипедът, с който с еднаква лекота можеш да се изкачваш и спускаш в планината.

CUBE

Разнообразието на CUBE можем да намерим в България благодарение на официалния представител на марката за страната – магазини „Байк център“.

кв. Лозенец, ул. Богатица 20
жк. Младост 1, бл. 1А
кв. Редута, ул. Живко Николов 41
кв. Изток, ул. Райко Алексиев 3
кв. Овча Купел бул. Президент Линкълн, бл.107
кв. Люлин, бул. Джавахарлал Неру, бл.752

Онлайн магазин: www.bikescenter.bg
Facebook: Bikes Center

CUBE

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.