Дни на предизвикателствата с целодневна програма

0
 

Сподели

Shares

Дни на предизвикателствата

11-ите Дни на предизвикателствата ще бъдат в зала 3 на НДК и тази година за пръв път ще имат целодневна програма. Палитрата от гости също ще бъде още по-богата, като сред тях са и легендарният британски катерач Бен Муун и френският бегач рекордьор Жулиен Шорие.

Фестивалът за екстремни спортове, екология и туризъм ще се проведе в дните между 1 и 3 декември, а новата зала ще предложи повече комфорт и възможност за много нови активности.

Жулиен Шорие
Жулиен Шорие

Програмата вече е целодневна, готова да посрещне очакванията на увеличаващата се публика. Наред с традиционните прожекции на приключенски и екстремни филми, лекции и презентации на смели атлети и пътешествeници във вечерната част, през деня посетителите ще могат да се включат в поредица от тематични уъркшопи, практически курсове, както и открити дискусии. Паралелно в залата ще се състои и изложение на спортна екипировка, туристически услуги, технологични и хранителни продукти, специализирани в областта на алтернативните и екстремни спортове и насърчаващи здравословния начин на живот сред природата.

Билетите вече са в продажба на цени, запазени от миналата година: тридневен за 20 лв от Ticketlogic.bg и Билетен център НДК и 17 лв от магазини „Стената“. На място в дните на събитието цените ще са 23 лв. за три дни и 10 лв за еднодневни.

Кирил Николов-Дизела
Кирил Николов-Дизела. Снимка: Камелия Атанасова

11-то издание на „Дни на предизвикателствата“ ще отдели специално внимание на бележещото възход планинско бягане. Специален гост от Франция ще бъде звездният бегач Жулиен Шорие, носител цяла поредица от отличия от престижни състезания на световно равнище: двукратен победител от Grand Raid de la Reunion, La Diagonale des fous (Франция), Hardrock Hundred Mile Endurance Run (САЩ), Ultra Trail du Mont Fuji (Япония), Madeira Island Ultra Trail (Португалия), Ronda del Cims (Андора) и др. От българска страна дисциплината достойно ще представи Кирил Николов-Дизела, подобрил тази година времевия рекорд при преминаването на маршрута „Ком-Емине“.

Боян Петров
Боян Петров

От Великобритания пък ще пристигне легендарният катерач Бен Муун, пионер в преодоляването на едни от най-трудните скални маршрути в световен мащаб. Между тях емблематичен е Hubble през 1990 г., с с изкачването на който Бен се превръща в първият атлет, успешно преминал 8C+ маршрут (по-късно категоризиран като 9A). Никога неспиращият да ни вдъхновява с постиженията и волята си Боян Петров пък ще разкаже за поредния си покорен осемхилядник това лято – Манаслу, осмият по височина връх в света.

Бен Муун
Бен Муун

Думата ще имат и много други заклети пътешественици и големи имена от световната сцена. Няма да бъдат забравени и каузите, свързани с опазване на природата, които са изключително важни за „Дните“ от самото им начало. Пълната вечерна програма, както и акценти от допълващата се дневна част могат да бъдат видени на официалния сайт predizvikatelstva.com. Актуални новини, детайли около гостите и интерактивни игри с награди има на фейсбук страницата на „Дни на предизвикателствата“.

Дни на предизвикателствата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.