Харалд Филип – байк-алпинистът

0
 

Сподели

Shares

Харалд Филип – известният планински колоездач на фона на едни от най-величествените пейзажи в Европа – от Доломитите до Исландия. Какво е очарованието да караш по най-стръмните и експонирани маршрути? Може ли да се мине с колело по виа ферата – място, където другите се катерят?

Харалд Филип

Всичко това ни очаква на 26 ноември в Банско. Един от гостите на 15-ото издание на „БанскоФилмФест“ е екстремният колоездач, байк-алпинист, Харалд Филип. Той ще представи презентацията си “FLOW” и десет уникални къси филма.

Харалд Филип

Видеото от първо спускане с планински велосипед по катерачен маршрут, което прави Харалд Филип, можете да видите тук

Стихията на Харалд Филип са приключенията, пътешествията и изкачванията на върхове с велосипед. Неговите маршрути следват планински пътечки и катерачни турове. Списъкът на постиженията на байк-алпиниста и преживявания му по планинските върхове е много, много дълъг. Като професионален байкър той не кара срещу другите, а заедно с тях. За него спортът не е съревнование, а наслада. Ако не е на велосипеда, той вероятно лети със ските по някой склон. Долу, в долината, ще го срещнете рядко.

Харалд Филип

Роден е през 1983 г. в Зийген (Северен Рейн-Вестфалия, Германия), но сърцето го тегли на юг. Инсбрук в Тирол е център на неговия живот, а една къщичка в италианските Морски Алпи е неговото убежище. Все пак продължава да говори литературен немски език.

Зийген е родно място на плеяда велики личности, сред които блести един от най-великите художници – Петер-Паул Рубенс (1577–1640). Градът се намира намира на най-дългия маршрут за пешеходен туризъм в Европа – от най-северната точка на Европа – Нордкап в Норвегия, до Палермо на остров Сицилия, Италия.

Харалд Филип

Търсенето на пълно разтваряне в природата го тласка напред и нагоре – както по планинските маршрути, така и във всекидневието. Самият не гледа много сериозно на себе си.

Като автор си играе с думите, като режисьор – привежда в движение образи. Като лектор харесва сцената и усещането, че внася свеж планински въздух в душните градове. Обича да работи, но не непрестанно. Смятат го за хедонист, без това да го смущава. Когато се е налудувал навън, косата му е по-светла от кожата.

Харалд Филип

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.