360° прогноза: 24-25 октомври

0
 

Сподели

Shares

360° прогноза: 24-25 октомври

За щастие на всички, които вече се отегчиха от есенното, дъждовно време, в събота валежите ще спрат. Само в крайните югоизточни райони на страната ще продължи да превалява. Температурите обаче ще останат ниски – максималните за страната ще бъдат между 14 и 18 градуса.

В Западна България времето ще бъде слънчево, а на изток ще има повече облаци и северен вятър при земята със скорост 3-6 m/s. По Черноморието вятърът ще е по-силен с максимални стойности по южното крайбрежие 6-9 m/s от североизток, като преди обяд в събота ще има вълни с височина около 1,4-1,8 метра, които през деня ще намаляват.

В Северна България вятърът ще е със скорост 3-6 m/s, а в останалата част от страната по-слаб и с посока от северозапад-североизток.

В планините на Югозападна България – Рила, Пирин, Родопи, условията ще са подходящи за туризъм и през двата дни от уикенда. Времето там ще бъде сухо, с незначителна облачност и слаби ветрове. На височина до 2500 метра скоростта на вятъра ще бъде 1-4 m/s от север, като ще има слаба неустойчивост над високите върхове.

В Стара Планина времето също ще бъде сухо и слънчево, но с малко по-силен вятър – 2-5 m/s от северозапад.

В неделя вятърът ще отслабне над цялата страна и при земята ще бъде максимално до 2-4m/s от северозапад-североизток , а по Черноморието от чист север, със скорост 3-6 m/s. На 2000 метра надморска височина вятърът в неделя ще бъде от северозапад със скорост 4-6 m/s.

Не ни остава нищо друго при такава прогноза, освен да се отравяме към планината, на път, върху колелата, скейтовете, и да се радваме на два от хубавите есенни дни.

Планина, есен
Снимка: Tom Robinson

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.