Беглика Фест и Лудото Пате…!

0
 

Сподели

Shares

Beglika festival

Ако не сте успели да си полетите гардероба през Беглика Фест ’09, Беглика тази година ви предоставя възможността да го накарате да плава. Фестивалът за самоделно направени плавателни апарати – ЛУДО ПАТЕ – ви кани да се гмурнете във вашата изобретелност и да изплувате с крила, гребла, лопати, плавници, усмивки, ръкомахане, шляп-шляп, русалкови опашки, делфинови перки и ентусиазъм.

Състезание по вертоходство
В тази дисциплина участниците ще се съревновават с построените от тях плавателни чудеса с ветрила. Чаршафи, чадъри, черги, чучела, чучулигови крила и други причудливи неща, които може да накарате да понесат вашата лодка по, през и над вълните. Можете да участване самостойно или в екипаж. Ще се оценява дистанцията и скоростта на плаването, лудостта на патето, което сте излюпили, и лекотата, с която го направлявате.

Beglika festival

Състезание по гребане
Ако не можете да управлявате патето с вятъра в крилата му, използвайте мускалната сила на произволен брой от вашите крайници. Пате-каяк, кану с вариации, лодкоход, кракоплав, леген с амбиции – открийте своя Робин Зон и загребете към финиша. Ще се оценява прегребаната дистанция за скорост, чистотата на мускулния бензин и чара на плавателния съд.

Награда за най-атрактивно потънало пате
И понеже вярваме, че същината е в пътя и търсенето, а и някои патета са изкусни гмуркачи, ще наградим най-елегантното и зрелищно потъване, постигнато по време на гореупоменатите регати. Така че ако/когато тръгнете да дирите подводни приказки, направете го самоотвержено и истински, като пингвин след рибка.

Beglika festival

Подсказка: вземете си празни бутилки от минерална вода (или бира), пръчки, ластици, лепила, всякакви други високотехнологични сплави и… нека вашето пате бъде възможно най-еко и да плава в хармония с природата.

Екипът на ЛУДО ПАТЕ с нетърпение очаква всички да се посмеем заедно и да се порадваме на отприщеността. До плаване.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.