Фестивалът за независимо кино на София

0


Дата на събитието: 22.10.2015

Сподели

Shares

SΟ Independent

Тази есен за шести пореден път ще се проведе фестивалът за независимо кино на София – SΟ Independent. Тази година той е в партньорство с Националния дворец на културата, а откриването ще бъде на 22 октомври с прожекция на филма „Mistress America“ в кино „Люмиер“. Ще бъдат показани 23 филма в киносалоните на Дом на киното, филмотечно кино „Одеон“ и кино „Люмиер“, а пълната програмата на фестивала можете да намерите тук.

Специални гости на фестивала тази година са Джери Карлсън, ректор на факултета по кино на Университета в Ню Йорк и специалист по латиноамериканско кино. Изабела Ценкова, продуцент на спечелилия голямата награда на Сънденс 2015 г. за документално кино, филма „Глутница“, която също пристига специално от Ню Йорк, за да представи премиерата на българската публика. Специалните гости ще участват с лекции в тазгодишното издание на SО Academy, която се осъществява със специалната подкрепа на НДК и ще се проведе на 26-ти и 27-ми октомври от 15:30 до 18:30 в клуб „Перото“.

Reach Your Limits

В програмата на фестивала тази година присъстват и няколко независими български продукции. Сред тях е и филмът за опита за рекорд по маршрута Ком-Емине на Кирил Николов-Дизела от 2014 г. Прожекцията на „Reach your limits“ е на 30 октомври (петък) от 18:30 ч. в Дом на киното, София.

SΟ Independent

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.