Бързи и леки

0


Дата на събитието: 03.11.2015

Сподели

Shares

Джорди Тосас

Един от най-подходящите хора, които могат да ни споделят опит за това как да бъдем наистина бързи и леки в планината и по скалата, е каталунецът Джорди Тосас. Той ще бъде в София по покана на Клуб на пътешественика и Алпийски клуб „Вихрен“.

Джорди Тосас
Снимка: tulsontolf

Джорди Тосас е човек, посветил се на планината в почти всички нейни аспекти. И ако искате да разберете какво стои зад клишето „посветен на планината“ в неговия случай, ето част от опитът, стоящ зад гърба му:

Скоростни изкачвания на върховете Аконкагуа и Денали (Маккинли). Първенците на Южна и Северна Америка Джорди достига за 8-9 часа. Първо повторение на „Магическата линия“ на най-опасния осемхилядник K2. Соло премиера по Чо Ою. Спускане със сноуборд от лагер 4 на K2 (без ползване на парапети). Соло изкачвания на северните стени на Матерхорн и Айгер. Спускане със ски по източната стена на Матерхорн. Джорди Тосас е действащ планински гид от 1992 г., активен алпинист, катерач, екстремен скиор и сноубордист, алпийски бегач и понастоящем част от отборите на SALOMON и SUUNTO, където си партнира с Килиан Жорнет. Той има участия и победи и в множество супер маратони, алпийски бягания и още, и още – списъкът е дълъг.

Джорди Тосас
Джорди Тосас и Килиан Жорнет

И тъй като често не постиженията са важни, а личността, която стои зад тях, Джорди Тосас ще ни разкаже сам за себе си. Неговата презентация е планирана да бъде на 3 ноември в Дом на киното в София, от 19 ч. Билетът е на цена от 6 лева. Джорди ще преплете две много интересни сюжетни линии в презентацията си. Ще разкаже за своите изкачвания, спускания и тичания по света и през годините, и успоредно с това ще ни сподели как стилът „Light&Fast“ навлиза в начина му на мислим и променя изцяло подхода и усещането му за планината.

Билети може да закупите предварително от Клуба на пътешественика всеки ден между 17:30 и 22:00 часа от понеделник до събота или в деня на презентацията от 17:30 до 19:00 часа пред входа на залата. Новият Клуб на пътешественика е на ул. “Сердика” 19 (зад Дом на Киното). Повече за него тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.