Как да окажем първа помощ в планината

0


Дата на събитието: 03.11.2015

Сподели

Shares

долекарска помощ

Между 3-и и 24-и ноември в Клуб на пътешественика ще се проведат лекции, част от курса „Първа помощ в планината и по време на пътуване”.

Курсът е с хорариум от 15 учебни часа, които са разпределени в четири вечерни занятия (по едно занятие на седмица) и е подходящ както за хора, които искат да научат нещо ново, така и за онези, които искат да опреснят онова, което са учили.

„Първа помощ в планината и по време на пътуване” е подобрен вариант на курсовете за долекарска помощ, които са се провеждали до тази година в Клуба на пътешественика. Освен лекционен материал и много практика към заниманията са добавени задачи и казуси, с които групата и всеки един участник ще трябва да се занимава във времето между лекциите.

В рамките на курса, записалите се ще могат да присъстват на лекции свързани с придобиване на основни знания по анатомия и физиология, как се обработват рани, какво сe прави при попадане на чуждо тяло в горните дихателни пътища, как се оказва долекарска помощ при спешни състояния при вътрешни, хирургични и неврологични заболявания и при пострадал от лавина както и много други теми.

Освен това, на практика всеки един ще отработи техника на сърдечно реанимиране с манекен,обследване на пострадал и различни видове превръзки и обездвижвания.

Датите на занятията са 3, 10, 17, 24 ноември и всяка лекция е с продължителност от 19:00 до 21:30 часа.

За да посещавате курса, трябва да се запишете предварително до 30-и октомври, а таксата за участие е 90лв.

Как да се запишете, подробна информация за темите на лекциите и още актуална информация можете да намерите на тази фейсбук страница.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.