Нов рекорд за най-висок скок със скейтборд

0
 

Сподели

Shares

Американският скейтър Дани Уей постави нов рекорд, който беше записан в Гинес. Той направи най-високия скок (еър) със скейтборд в историята.

Скокът си Уей изпълни по най-голямата мегарампа в света, изградена в Сан Диего, САЩ. Тя е била изработена специално за него и му е позволила да развие скорост от 90 км/ч. Засилката преди скока е изстреляла скейтъра в полет на 7,9 метра над земята. Предишният рекорд за височина на секейт скок беше отново на Дани – 7,28 метра от юни 2003 г.

Дани Уей, скейт рекорд. Monster Energy

Идеята на Дани Уей се осъществи благодарение на доверието, които неговите спонсори и приятели му оказаха. Той е атлет на Monster Energy и DC Shoes, които го подкрепиха и в това амбициозно начинание.

Дани Уей, скейт рекорд. Monster Energy

Уей, освен рекордьор, е и един от най-почитаните скейтбордисти за всички времена. „Дани не спира да минава границите на възможното със своето тотално себеотдаване и склонност към поемането на рискове“ – казаха за скейтбордиста от Monster Energy.

Дани Уей, скейт рекорд. Monster Energy

Легендарният атлет е поставил множество рекорди в кариерата си като: единственият човек прескочил великата китайска стена със скейт, единственият скочил от хеликоптер и приземил се върху рампа, най-дълъг скок (24 метра), най-висока скорост (120 км/ч) и сега – най-висок скок (7,9 метра). Той е и главният виновник за изобретяването на Мегарампата, която се превърна в основна част от надпреварата в X Games в дисциплината Биг Еър.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.