Българска даунхил победа в Гърция

0
 

Сподели

Shares
Теодор Мавродиев, VIVO
Теодор Мавродиев, VIVO. Фотограф: Георги Даскалов, bikeporn

Макар и краят на колоездачния сезон в България да наближава, състезанията са в разгара си. На 17-18 октомври в съседна Гърция се проведе надпреварата „Oraiokastro Race“, в която имаше и българско участие.

В състезанието се включиха общо около 170 колоездачи от Гърция, Македония и България. Въпреки голямата конкуренция обаче, българското участие беше повече от силно.

Стивиан ГатевСтивиан Гатев направи много добро представяне. Той стана втори в генералното класиране, взимайки среброто в конкуренцията на още 150 състезатели. Пресиан Нанев пък се класира трети при младежите.

Анжела Недялкова и Теодор Мавродиев
Анжела Недялкова и Теодор Мавродиев

16-годишният Теодор Мавродиев от петричкия клуб VIVO се класира на първо място при младежите и на пето в генералното класиране. Той взе медалите на много от даунхил състезанията в България и сега реши да премери сили международно. Анжела Недялкова, която също се състезава за VIVO, пък беше трета при жените, Мартин Ненчев – пети при младежите, а Милан Димов осми в Masters.

След силното гръцко участие, предстои и официалното закриване на колоездачния сезон в България. То ще бъде с първото състезание по чисто новото трасе Kongur Air DH, което отбор VIVO създаде над Петрич. Повече за състезанието и трасето тук.

Kongur Air

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.