Арктика + сърф?

0
 

Сподели

Shares

Кое е мястото, което си представяте, когато си мислите за сърфиране?

Калифорния, Флорида, Хаваи, Кариби, Арктика… Опа… Арктика?

Да, именно там отива фотографът Крис Буркард , заедно със сърфистите Патрик Милин, Брет Барли и Чад Конинг, колкото и да е необичайно (или именно защото е необичайно). Да, там, където обикновено се разхождат белите мечки.

Крис Буркард
Крис Буркард

Целта на „разходката” им не е просто да яхнат вълните, защото могат, а да открият нещо ново, нещо необикновено в познатия им спорт. Според фотографа, това е целият смисъл от сърфирането – винаги да изследваш нови места, нови усещания, да откриваш нови възможности (на ума и тялото си), нови поводи за радост и нови красоти.

Крис Буркард
Крис Буркард в Исландия

„Обичам да страдам” – казва във видеото Крис Буркард, но обяснява, че именно преодолявайки най-тежките условия, можеш да постигнеш съвършенството.

Крис Буркард
Исландия. Снимка: Крис Буркард

По време на приключението, групата е била „подложена” на едни от най-суровите климатични условия на Земята.

„Чувстваш се сякаш наистина си плащаш цената, но накрая получаваш най-великата награда ” – казва още фотографът.

Крис Буркард
Снимка: Крис Буркард

Филмът е заснет през месец март, когато температурите не достигат повече от 5 градуса, а най-често остават под нулата: „Някои хора казват, че съм луд, защото отивам по това време на годината, но това е времето, когато северните сияния са най-ярки и сърфът става епичен!”

Крис Буркард
Снимка: Крис Буркард

Някои хора биха си помислили, че фотографът се поставя в екстремни условия само за да изпъкне с брилянтна снимка, но той ги опровергава така: „Не е заради най-хубавата снимка, а заради момента, в който си мислиш: „наистина дадох нещо от себе си за този кадър”.

Крис Буркард
Повече за сърф фотографа Крис Буркард и неговите далечни брегове ще научите от брой ЗИМА 2013 на списание 360°. Ако ви липсва този брой, можете да се свържете с нас.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.