Дизела – в подкрепа на хижа Амбарица

0


Дата на събитието: 21.10.2015

Сподели

Shares
Дизела, Ком-Емине. Фотограф: Камелия Атанасова
Фотограф: Камелия Атанасова

Благотворителната кампания, чрез която се събират средства за старопланинската хижа Амбарица, продължава. В следващата инициатива се включва и Кирил Николов-Дизела.

На 21 октомври от 19 ч. в SOHO на ул. Искър 4 в София Дизела ще разкаже за преживяванията си в планината и как тя се е свързала с живота му. С него ще бъде и Димитър Димитров от XCoSports България – главен организатор на Ком-Емине 2014 и 2015 и на предизвикателството „5 върха“. Двамата заедно ще споделят и защото хижите в България трябва да се пазят и подкрепят, за да ни приютяват и стоплят отново и носят покой след залез слънце. Входът е свободен.

SoExhibitions

Събитието SoTalk, с участието на Кирил и Димитър, идва точно седмица след откарването на благотворителната фотоизложба, която също е в подкрепа на хижа Амбарица. В нея са включени 43 снимки на общо шест български фотографи – Владимир Донков, Руслан Вакрилов, Константин Величков, Мила Печенякова, Иво Данчев и Симеон Патарозлиев. Изложбата ще остане в SOHO до 23 ноември, от 9 до 19 ч.

Повече за изложбата тук

Всички събрани средства от събитието с участието на Дизела и от фотоизложбата ще бъдат дарени за допълнителното възстановяването на хижата в сърцето на Стара планина.

„Основите на хижата са поставени преди повече от половин век, а днес всичко се крепи на изключителния дух на една троянка – Ема Гатева. Тя се бори за възстановяването и поддръжката на този планински дом, който отваря вратите си широко за всеки посетител.“ – разказаха организаторите.

Константин Величков
Фотограф: Константин Величков. Една от снимките, част от изложбата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.