Пътят към Демяница

0
 

Сподели

Shares

Както стана ясно, в Национален парк „Пирин“ се провежда ремонтиране и разширяване на черни пътища. Средствата се отделят по Оперативна програма „Околна среда“. Един от пътищата, който предизвика голяма дискусия, беше този до хижа Безбог. Оказа се обаче, че не е само той.

Пътят към Демяница
Пътят към хижа Демяница

„Случаят с пътя до Безбог не е единствен. В момента усилено се усвояват средства за подобряване на пътищата в парк Пирин, включително и на този до хижа Демяница.“ – каза Андрей Ралев от Коалиция „За да остане природа в България“.

Повече за пътя към хижа Безбог, включително снимки, можете да видите тук.

Пътят към хижа Демяница
Пътят към хижа Демяница

От Българска фондация „Биоразнообразие“ ни предоставиха тези снимки, за да можем да видим какво е състоянието на пътя до Демяница в момента и колко е разширен той.

Разширяването на пътищата в Пирин отваря много въпроси – трябва ли планината да се прави по-достъпна за коли; защо същевременно се пишат актове за каране, дори носене, на велосипед в парка; каква всъщност е целта на някои от пътищата – да се ползват като ски писти през зимата, да се строят хотели; нелегални ли са паркингите към тези пътища и т.н.

Коалиция „За да остане природа в България“, път до хижа Безбог
Хижа Безбог

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.