So Independent – независимото кино пристига в София

0


Дата на събитието: 22.10.2015

Сподели

Shares

So Independent

Киното пътува. Това се случва и с фестивала So Independent, който започна в Ню Йорк на 28 септември и продължава в София от 22 октомври до 1 ноември.

Независимото американско кино, което ще пристигне в София благодарение на So Independent, включва 24 филма, създадени в последните две години. В програмата са включени документални и игрални филми, които носят силни художествени и социални послания.

Откриването на шестото издание на първия ежегоден фестивал за независимо кино в София ще бъде на 22 октомври с прожекция на филма “MISTRESS AMERICA” в кино „Люмиер“.

За първи път по време на Фестивала ще има специална Гала прожекция на български филм. Това ще бъде премиерата на „Семейни реликви” (реж. Иван Черкелов), с който се закри фестивала в Ню Йорк и получи Специалната награда на град Варна „За всеотдайността, таланта и кинематографичния перфекционизъм във всички елементи на филмовия разказ”, както и наградата на наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала на българското игрално кино „Златна роза” 2015.

"Reach Your Limits" - половин милион крачки болка

Друг български филм, който ще можем да видим по време на фестивала е „Reach your limits“. Той проследява опита за рекорд по маршрута Ком-Емине, който Кирил Николов-Дизела направи през лятото на 2014 г. Филмът ще има една прожекция – на 30 октомври, от 18:30 ч., в Дом на киното, София.

В рамките на фестивала ще бъдат показани три филма със знакови българо-американски съвместни продукции, като специални гости ще бъдат и представители на екипите, създали тези творби. Това ще бъдат специалните гости на Sofia Independent, които ще изнесат лекции пред млади кинематографисти и студенти в рамките на SО Academy.

So Independent
Госпожица Америка

Тази година за първи път ще бъде връчена наградата „Независим дух на София“ в категориите „Най-добър документален“ и „Най-добър игрален филм“, като победителите ще бъдат определени от публиката.

Програмата на фестивала можете да намерите на сайта на So Independent, а подробности ще можете да научивате и от 360mag.bg.

So Independent
Септември в Шираз

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.