Стивиан Гатев с победа в Българските даунхил серии

0
 

Сподели

Shares

Дъжд, кал и оспорвана колоездачна надпревара. Това накратко се случи на 10-11 октомври на Витоша.

Близо 100 колоездачи се включиха в екстремната байк надпревара Home Mountain Bike Cup, която се проведе за трета поредна година по трасето за спускане в района на Драгалевци и Бай Кръстьо. Въпреки тежките условия, в които бяха поставени, колоездачите показаха завидни умения.

Home Mountain Bike Cup
Победителят Стивиан Гатев. Снимка: Тодор Тодоров

Състезанието е част от календара на Столична община и беше една от инициативите на кампанията София 2018 – Европейска столица на спорта. Home Mountain Bike Cup беше също и четвъртият, предпоследен кръг от Българските Даунхил Серии, които се провеждат през цялата година на няколко различни трасета из цяла България и са обединени под общо класиране и ранкинк система.

Home Mountain Bike Cup 2016
Снимка: Concept Creative

Оспорваната надпревара беше спечелена от 23 годишния Стивиан Гатев от Севлиево, който караше много стабилно през целия ден и успя да премине през трудното кално трасе за време 2:38.37. Това затвърди позицията му в генералното класиране и той вече е с актив от 380 точки и сериозна преднина пред останалите претенденти. След него на стълбицата се наредиха Росен Ковачев с време 2:41.40 и Йоан Нейчев с време 2:45.82.

Home Mountain Bike Cup
Снимка: Тодор Тодоров

В категорията на юношите, където конкуренцията също беше много голяма, най-добре се представи Теодор Мавродиев (VIVO, Петрич) с време 2:54.59, който въпреки че претърпя тежко падане и се контузи по време на тренировките в съботния ден, заслужено успя да спечели четвъртата си поредна победа в сериите. На второ място след него, само на 1.3 секунда разлика, успя да се класира Лъчезар Савов, следван от Ивайло Ставрев с време 2:58.46.

Home Mountain Bike Cup
Румен Белезирев, отбор VIVO. Снимка: Тодор Тодоров

В категорията на децата до 14 годишна възраст се включиха общо 10 младежи, които дадоха сериозна заявка за добри резултати в бъдеще. Най-бърз сред младежите беше Румен Белезирев от отбора на VIVO, който се справи с тежкото трасе за време 3:08.54, следван от съотборника си Йордан Анчев и Петър Апостолов.

Home Mountain Bike Cup
Снимка: Тодор Тодоров

При дамите най-добре се представи Виктория Генова, а в категорията на състезателите без задно окачване на велосипедите (хардтейл) най-бърз беше Николай Георгиев, който успя да постигне впечатляващото време 3:13.03.

Следващият, последен кръг от Българските даунхил серии, ще се проведе на 7-8 ноември по трасето Kongur Air DH над град Петрич. Повече за това състезание, с което ще бъде закрит сезона, ще научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.