Марсианците използват GoPro

0
 

Сподели

Shares

Екшън камерите GoPro, които създадоха нов видео жанр, вече излизат и извън обхвата на екстремните спортове и навлизат в Холивуд.

Легендарният режисьор Ридли Скот прави GoPro част от създаването и сюжета на последния си филм „Марсианецът“ . Той открива нови хоризонти, демонстрирайки още перспективи с позиционирането на GoPro като спътникът на главния герой Марк Уатни, по време на неговото оцеляване на Марс.

Марсианците използват GoPro

„Това е най-голямото кино участие на камерите GoPro в Холивуд, което отключва креативни перспективи за това, какъв би бил животът на Марс, приближавайки зрителят по-близо до историята.“ – разказа от XCoSports, които отговарят за дистрибуцията на GoPro в България.

„Използвахме камерите GoPro в няколко от най-мащабните сцени в „Марсианецът“ и те наистина ни позволиха да уловим не само интензивността и напрежението в тези моменти, но и вътрешния свят на самите герои“, казва Ридли Скот. „Новите технологии като GoPro, позволяват на кинотворците наистина да разширят езика на киното и да представят на публиката нови, много привлекателни перспективи и слоеве на показване на историите.“

Марсианците използват GoPro

Участието на GoPro камерите в продукцията започва с използването им от Скот като реквизит на снимачната площадка, включително като стандартна част от космическите костюми. Откривайки обаче резултата от заснетите кадри, той вижда перспективите, които GoPro камерите отключват, давайки възможност да се покаже по нов, по-интимен начин вътрешната борба в живота на астронавта Марк Уатни на Марс. В резултат, камерите се превръщат в много по-голяма част от продукцията, от първоначално замисленото.

Марсианците използват GoPro

„Накрая използвах камерите по начини, за които дори не съм и си представял“, добавя Скот. „Те се превърнаха в герой от филма, бяха закачени за астронавтите. Героят на Мат всъщност записва на тях видео дневниците от убежището си. Малки детайли, които ни помогнаха да развием аспекти на историята и да дадем на света допълнителен слой от автентичност и интимност.“ – добавя още той.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.