Маунтин Байк Парк Боровец

0


Дата на събитието: 19.06.2010

Сподели

Shares

Това лято Бороспорт подготвя много изненади. На 19 юни Боровец ще даде официален старт на летния сезон и ще посрещне любителите на планината със специално обозначени трасета за планинско колоездене и много нови забавления сред природата.

“Borovets Mountain Bike Park

Новият Borovets Mountain Bike Park разполага с обозначeни и маркирани над 20 км трасета с различни нива на трудност. Обозначените в зелено маршрути дават възможност на хора без особена подготовка да получат максимум удоволствие от престоя си в планината. Те са подходящи и за деца от всички възрасти, като единственото условие е да бъдат придружавани от възрастен и разбира се… да карат колело с каска. Сините маршрути са предназначени за напреднали и притежават естествени препятствия, които вдигат адреналина и усъвършенстват уменията на колездачите. Червените трасета са трудни маршрути, които съчетават множество препятствия и стръмни склонове.

Гордостта на парка е трасето за дисциплината даунхил. То е с дължина 2200 метра, 440 метра денивилация и е oборудвано с множество съоръжения за максимално силно усещане. Маршрутът е подходящ само за професионалисти, снабдени с нужната екипировка. Множеството виражи, скокове, степдaуни, мостчета и, разбира се, убийствен наклон, превръщат трасето в магнит за всички тези, които търсят силните усещания на екстремните спортове. Трасетата за планинско колоездене на територията на Borovets Mountain Bike Park притежават още едно предимство – перфектното съчетание от уникална природа и изключително подходящ терен за колоездене.

Боровец се намира на едва 70 км от София, което автоматично го превръща в предпочитана дестинация на столичани за спорт и отдих в планината. За нуждите на Borovets Mountain Bike Park през целия сезон ще работи бързата въжена линия Ситняково Експрес, която ще ви качи за по-малко от 5 минути до старта на вашия незабравим ден в планината. Тази година за първи път ще се продават и дневни карти на цена от 20 лева за всички гости на Borovets Mountain Bike Park.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.