Над 36 000 души са ползвали безплатните автобуси до Витоша

0
 

Сподели

Shares

Безплатната автобусна линия ВелоВитоша приключи своя втори сезон и вече са ясни резултатите от него – над 1 500 велосипедисти са били извозени от столицата към колоездачните трасета на Витоша. За последните 5 години пък общо 36 000 души са използвали безплатните автобуси до Витоша, финансирани от Лидл България.

Благодарение на инициативата и тази година столичани имаха възможност да се качат до Златните мостове с безплатните автобуси на Зелена линия Витоша за пешеходци. Автобусите се движеха всеки уикенд, от 4 юли до 27 септември, включително и през официалните празнични дни.

Зелена линия, Лидл„В навечерието на 5-тата си годишнина можем смело да твърдим, че проектът ни Зелена линия е изключително успешен. Интересът е огромен и резултатите го показват. Радваме се, че можем да осигурим комфортен превоз до най-голямото богатство на столицата – Витоша и по този начин да намалим потокът от автомобили и замърсяване към планината.” – споделиха от Лидл България.

Освен линията за пешеходци, Лидл успешно развива и автобусните линии за велосипедисти – ВелоВитоша.Тази година беше пусната и втора линия за колоeздачи. Така маршрутите на велоавтобусите бяха два през изминалото лято – КС “Хладилника”, през “Бай Кръстьо” до х. Алеко и от Национална Спортна Академия до с. Железница.

Вело линия
Фотограф: Георги Даскалов

На голям интерес се радваше и друга интересна инициатива на Витоша, която стартира в началото на август. В рамките на активностите на веломанияците компанията стартира инсталация, заснемаща спусканията на колоездачите. Видео инсталацията Вело Линия, съставена от четири камери държеше под око близо два месеца всяко спускане на велосипедистите на Витоша. Тя беше разположена на една от пътеките, предпочитани за спускане от планинските колоездачи, малко над началната станция на лифта “Бай Кръстьо”. Дотам стигаше единият маршрут на безплатната ВелоВитоша. На сайта на инициативата veloline.bg за сезона бяха качени над 225 видеа, заснели запомнящи се спускания и екстремни каскади.

Най-интересните моменти от Вело Линия можете да видите тук.

Вело Линия
Колоездач: Росен Ковачев. Фотограф: Георги Даскалов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.