Как я караш по велоалеите?

0
 

Сподели

Shares

велоалея

Това е въпросът, който ни задават от Сдружение „Велоеволюция“. Те са се нагърбили със задачата да направят допитване, чрез което да се оцени велосипедната инфраструктура в София.

„Всички видяхме новите велоалеи и велосипедни ленти в София. Наред с изненадата и коментара, че “нещо се прави”, остават и забележките към качеството на изграденото и безопасността. Много от нас карат всеки ден из града и познават голяма част от съществуващите велоалеи – и новите и старите. Нека заедно да си дадем обективна равносметка какви са постиженията при изграждането на столичната велосипедна мрежа.“ – казаха от „Велоеволюция“ за идеята, която развиват.

За да бъде допитването максимално обективно, то е на базата на 5 критерия:
– безопасност
– непрекъснатост
– комфорт
– директност
– привлекателност

Ако искате да дадете оценка на една или повече велоалеи в града, можете да го направите, оценявайки спрямо критериите, да посочите предимствата и недостатъците, както и опасните места, които трябва да се подобрят. Ако искате да разберете мнението и на други колоездачи, можете да видите общите резултати, които вече се трупат.

Обобщеното мнение на колоездачите ще даде представа доколко те са доволни от изградената за тях инфраструктура. Ще разберем и дали обещанието за 100 километра велоалеи в София е изпълнено успешно.

Ако искате да дадете своята оценка, можете да го направите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.