Изкуството на движението

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Art of Motion
Pavel Petkuns и Dimitris Kirsanidis

Едно от събитията, които показват красотата от движението в цялата му екстремна грациозност, се проведе на едно от най-живописните места в Гърция. Става въпрос за фрийрън състезанието Art of Motion на Ред Бул, което гостува на остров Санторини.

Red Bull Art of Motion
Jason Paul

Победител за втора поредна година стана гръцкият фрийрън герой Димитрис “DK” Кирсанидис, а участие взеха и трима български състезатели. Момчетата от България се класираха след като спечелиха челни места в местната квалификация.

Red Bull Art of Motion
Pamela Forster

Гръцкият остров Санторини прие спортистите, които се борят с гравитацията, за пети пореден път. Мястото, със своите синьо-бели сгради и изгледи към притихналото Средиземно море, предлага перфектната сцена за изпълненията на фрийрънарите. Момчетата и момичетата отново демонстрираха класа и перфекционизъм, показаха нови трикове, салта и използваха „декора“ на острова по най-добрия възможен начин.

Red Bull Art of Motion
Dimitris Kirsanidis

„Това е невероятно!“, каза 20-годишният Кирсанидис. „Много съм развълнуван. Просто не знам как да изразя чувствата си. Ще бъда отново тук догодина и ще покажа нещо ново.“ – добави още той след победата си.

Red Bull Art of Motion
Pavel Petkuns

На второ място се класира Павел „Паша“ Петкунс от Латвия, а на трето – канадецът Jesse Peveril. Art of Motion привлече състезатели от общо 12 държави, включително и България.

Red Bull Art of Motion
Jesse Peveril

Състезанието беше наблюдавано на живо от хиляди зрители, които надничаха от сградите, белите балкони и църковни камбанарии. Те бяха окупирали всеки достъпен сантиметър с гледка към фрийрън представлението. Ако съжалявате, че не сте били сред тях, можете да наваксате с видеото, което е събрало някои от най-добрите изпълнения от Art of Motion 2015.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.