Изложба в подкрепа на хижа Амбарица

0


Дата на събитието: 14.10.2015

Сподели

Shares

SoExhibitions

Владимир Донков, Руслан Вакрилов, Константин Величков, Мила Печенякова, Иво Данчев и Симеон Патарозлиев са фотографите чиито снимки ще можем да видим на 14 октомври в SOHO. Изложбата е благотворителна, в подкрепа на старопланинската хижа Амбарица, и съдържа 43 грижливо подбрани творби на шестимата фотографи. Всички събрани средства ще бъдат дарени за допълнителното възстановяването на хижата в сърцето на Стара планина.

„Основите на хижата са поставени преди повече от половин век, а днес всичко се крепи на изключителния дух на една троянка – Ема Гатева. Тя се бори за възстановяването и поддръжката на този планински дом, който отваря вратите си широко за всеки посетител.“ – разказаха организаторите на изложбата.

Константин Величков
Константин Величков

На откриването на изложбата ще присъстват повечето автори и хижарката Ема. Началото е от 19 ч. на 14 октомври (сряда) в SOHO на ул. Искър 4 в София. В градината на арт коуъркинг пространство в центъра на София ще бъдат приготвени топли мекици с боровинково сладко и греяна ракия, които допълнително ще пренесат духа на планината в зелената къща в града. Входът е свободен.

Изложбата ще можете да разгледате и след нейното официалното откриване. Тя ще бъде в арт коуъркинг пространството на SOHO всеки делничен ден между 14 октомври и 23 ноември, от 9 до 19 ч.

Владимир Донков
Владимир Донков

Инициатор на изложбата е Владимир Донков – фотограф, с безкомпрописно отношение към детайла. Той е работил за клиенти като HASSELBLAD, Outdoor Photography magazine, Berghaus, The Royal Norwegian Embassy, Black & White Photography magazine. Повече за него и за заснемането на един кадър в Северния полярен кръг ще научите от тук.

Руслан Вакрилов безспорно е най-добрият български фотограф в областта на катеренето и алпинизма, a негови снимки са публикувани в Climbing magazine и списание 360°, разбира се. Повече информация за него можете да откриете тук.

Руслан Вакрилов
Руслан Вакрилов

Константин Величков, известен още като Flipshot, е автор на снимките, които стоят върху няколко от кориците на джобното издание на списание 360°, участва в редица фотографски конкурси и печели много от тях. Повече информация за него можете да откриете тук.

Мила Печенякова в момента завърша фотография в Нов български университет. Прекарва по-голямата част от времето си в планината и успява да развива пейзажната и пътешественическата си фотография.

Иво Данчев
Иво Данчев

Иво Данчев е Арт директор и фотограф на списание National Geographic България. Той е удостоен с престижната награда „Черноризец Храбър“.

Симеон Патарозлиев е 3D артист и фотограф.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.