Чисто и просто – фикси

4
 

Сподели

Shares

Фикси велосипедите са минималистични като функционалности и дизайн и привличащи погледи заради външния вид и начина на каране. Те се отличават от другите колела с липсата на свободен ход на венеца и още куп неща, сред които и фактът, че обикновено нямат спирачки. Рамките на тези велосипеди, клонящи към произведения на изкуството, сякаш по правило трябва да бъдат цветни, стилни, запомнящи се и такива, след които да се обърнеш. С други думи – ако фиксито не е готино, то все едно не е фикси.

Фикси

Фикси колелата Pure Fix Cycles са направени така, че не само да се обръщаш след тях, но и да поискаш да се научиш да ги караш.

Фикси се наричат тези колела, при които задната капла се задвижва единствено посредством движението на педалите. Тоест, ако колоездачът спре да върти, колелото ще спре да се движи, независимо от наклона.

Pure Fix Cycles
“Originals” е серията фиксита, с която Pure Fix Cycles стартират производството на този тип колела. Идеята за създаването им идва от стремежа колкото е възможно повече хора и в града да се качат на две колела и да започнат да се предвижват с велосипед.

Колелата от серията са бързи, минималистични, но много стилни. Те са достъпни за всички, които искат да пробват нещо ново, карайки фикси, да се научат съвсем отначало как да се придвижват с колело в града например, или да си припомнят какво е да държиш под контрол неконтролируема ситуация.

ВИЖ ОЩЕ: Укротяване на опърничавото фикси

Pure Fix Cycles
Моделът Bravo

Като споменахме минимализъм – BRAVO е именно такова, семпло, изчистено, но много стилно колело, което веднага хваща погледа. По-малко значи повече, все пак говорим за фиксита.

Pure Fix Cycles
Echo

ECHO, ехо, ехоо… О, ето те. Прекрасна черна матова рамка с кървавочервени капли – никога не може да се сбърка.

Pure Fix Cycles
India

INDIA не е за всеки. С позлатените си капли, колче за седалка и кормило, това колело е за най-смелите.

Pure Fix Cycles
Whiskey

Синьо-сива стилна класика, която никога няма да ви омръзне, както няма да ви омръзне и 12-годишното WHISKEY.

Pure Fix Cycles
X-Ray

Едно от най-свежите колела в колекцията е X-RAY. Облъчва ви и просто искате да го имате. А и стои толкова добре на фона на палмите и басейна, които и без това вече сте поставили в задния си двор… Освен, че ви води на работа, X-RAY ви кара и да мечтаете. Какво повече искате?

фикси
Kilo

И, разбира се, най-доброто за накрая. Моделът Kilo, с който нощното каране минава в друго измерение. То е създадено след месеци на експериментиране, за да се появи най-новата линия на Pure Fix Cycles, наречена GLOW. Името казва всичко – тези фикси велосипеди светят в тъмното! Боята им реагира от слънцето, събирайки енергия през деня и излъчвайки я през тъмната част от денонощието. Независимо дали сте нощна птица, искате да ви виждат ясно на пътя, дори без допълнителни светлоотразители и фарове или просто ви харесва да събирате погледите, при всичко положения това колело ще ви привлече като магнит.

Pure Fix Cycles

Освен всички велосипедни красоти, на които можем да се радваме благодарение на креативните мозъци от Pure Fix Cycles, марката предлага и специални фреймсетове, насочени към по-спортно насочените потребители. Всеки, който държи на уникалността и има стил, който иска да изрази по своему, може да го направи, поръчвайки си колело по собствен проект. Независимо дали искате велосипед със светеща жълта рамка, предна розова и задна зелена капла, пурпурно колче за седалка и златно кормило или да бродите по градските улици като Man in Black, имате голяма палитра от възможности, които да използвате, за да бъдете уникални.

Всички фикси велосипеди с марката Pure Fix Cycles се предлагат и във вариант с предна и задна спирачка от съображения за сигурност. Освен това, колелата от серията Originals имат доживотна гаранция за рамките и едногодишна за всички компоненти. Ще ги намерите в двата магазина на Scott в София – na ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б. Магазините работят от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя.

Scott

Сподели

Shares

4 КОМЕНТАРИ

  1. Реклама яко а не са си ъпдейтнали сайта… Да очакваме резачка откъм цени.

  2. Георги,

    имахме технически проблеми при актуализирането на сайта. Всички велосипеди са вече налични в http://scott.bg/bg/232-fixed-gear , а цените не са по различни от тези за цяла Европа.

    Поздрави!

  3. Може и да не са по различни от цените в цяла Европа но заплатите са различни приятели.
    Поздрави!0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.