360° прогноза: 3-4 октомври

0
 

Сподели

Shares
Връх Иглата, връх Двуглав, връх Злия зъб - Рила
Рила

Захлаждането в края на септември ни напомни кое време на годината е. Снеговалежите в Алпите пък размечтаха запалените по зимните спортове и накараха някои от тях да започнат да търсят полети до Австрия и да точат кантове.

През уикенд обаче в България отново ще бъде почти лято. Температурите ще се повишат, достигайки 23 до 26 градуса, и за радост на всички, които обичат приветливата планина – условията ще бъдат перфектни за преходи и туризъм.

Времето ще бъде сравнително топло, сухо, с малко облаци и слаб вятър, дори и във високите части на планините. Скоростта на вятъра на 1500 метра надморска височина ще бъде 3-4 м/секунда, а посоката му югоизток. Северен ще бъде само по Черноморието, със скорост 3-5 м/сек. Там ще има и вълни с височина до 1,2-1,8 метра в събота, а в неделя до 1,4 м.

В планините на Западна България се очаква да има малко средни облаци и слаби ветрове. Те ще бъдат със скорост 2 до 4 м/секунда на височина 2500 метра и с посока югозапад-югоизток и през двата дни.

Освен за планински спортове, туризъм и сърф, условията ще бъдат подходящи и за парапланеризъм, като в неделя времето ще бъде малко по-неустойчиво и с много малка вероятност за слаби превалявания над Рила.

360° прогноза

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.