Тичане с кауза: Дизела и Отборът на пандите

0
 

Сподели

Shares
Кирил Николов-Дизела
Кирил Николов-Дизела. Снимка: Камелия Атанасова

Близо 100 души се записаха в Отбора на пандата, който ще участва в тазгодишното издание на Софийския маратон в неделя, 4 октомври. Те ще тичат в подкрепа на старите гори на България, по инициатива на природозащитната организация WWF.

Дни преди старта „пандите“ ще получат ценни напътствия от един от най-добрите родни бегачи на дълги разстояния Кирил Николов-Дизела. „Планинските бегачи са сред най-заинтересованите от опазването на природата и в частност горите и затова се обърнахме за подкрепа към г-н Николов, който е истинска легенда в спорта“, разказаха от WWF. В 18 ч. в четвъртък участниците в Отбора на пандата ще имат възможност да разговарят с носителя на рекорда от Ком-Емине и да направят кратка тренировка заедно.

Съветите на Дизела със сигурност ще са от полза за отбора в неделя, когато независимо дали ще стартират на най-кратката дистанция от 3 км, на средните от 8 или 20 км или на маратонската от 42 км, всички „панди“ ще дадат най-доброто от себе си и ще изпитат границите на собствените си възможности.

WWF

Каузата, за която Дизела и стоте души в отбора оказаха подкрепа, е свързана с тема, върху която WWF работи от дълги години. Старите гори в България са 100 000 хектара, или само 2,5 % от горите в страната. Повечето не са защитени. „Работим за тяхната защита и опазване чрез подобряване на законодателството и прилагане на горска сертификация по международната система FSC.“ – добавиха от WWF. Всеки може да подкрепи опазването на старите гори чрез дарение на spasetedivatapriroda.bg.

WWF

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.