Red Bull Illume се завръща

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Illume
Zakary Noyle

Един от конкурсите, благодарение на които се радваме на най-доброто от екстремната, екшън фотография, се завръща с пълна сила. Става въпрос за Red Bull Illume, чието четвърто издание ще започне с търсенето на най-доброто от годината.

Red Bull Illume
Stuart Gibson

„Конкурс има за цел да покаже най-впечатляващите и креативни снимки на планетата, като даде светлина на страстта, начина на живот и културата зад фотографите, които ги заснемат.“ – казват от Ред Бул за Illume.

Red Bull Illume
Scott Serfas

Тази година конкурсът се разширява с добавянето на “Мобилна категория”, нови партньори и още повече награди. Конкурсът започва на 1-ви декември 2015, когато фотографи от цял свят ще могат да изпращат снимките си онлайн на redbullillume.com. Крайният срок за участие е 31 март 2016 г.

Red Bull Illume
Scott Dickerson

За пореден път фотографите ще предоставят хиляди снимки в 11 категории: Close Up (Близък План), Energy (Енергия), Enhance (Открояване), Lifestyle (Начин на Живот), Masterpiece (Шедьовър), New Creativity (Ново Творчество), Playground (Поле на изява), Sequence (Поредица), Spirit (Същност), Wings (Крила), както и в новата Mobile (Мобилна) категория. Включването на тази категория чества възхода на фотографията с мобилни телефони и таблети, като позволява на професионални фотографи и любители да включат най-добрите снимки, запазени в галериите на мобилните си устройва.

Red Bull Illume
Pally Learmond

“С мобилни телефони в джобовете ни, екшън и приключенската спортна фотография е по-достъпна от всякога. Включването на мобилна категория ни позволява да се насладим на тези бързи моменти, които иначе биха се изгубили и да отпразнуваме креативната свобода, която дава фотографията с мобилен телефон“, казва Улрих Грил, фотограф и основател на Red Bull Illume.

Red Bull Illume
Morgan Maassen

След като регистрациите приключат, съдийски панел от 50 фоторедактора от видни международни издания в новините, фотографията и спортната индустрия, ще пресеят и изберат най-добрите 55 снимки, заедно с 11-е победители в отделните категории и един цялостен победител.

Red Bull Illume
Krystle Wright

Снимките-финалисти ще бъдат обявени по време на официална церемония по награждаване през есента на 2016, преди да потеглят към столици и културни центрове из целия свят, като част от уникална среднощна фотоизложба.

Red Bull Illume
Jody MacDonald

Победителите ще си тръгнат с невероятни награди от някои от най-големите марки за фотография в света. Публиката ще има възможността да гласува за любима снимка и да избере победителя в категория „избор на публиката“.

Red Bull Illume
Chris Burkard

Red Bull Illume 2016 обещава да покаже още по-голямо разнообразие спрямо 2013, когато 28257 снимки бяха регистрирани от 6417 фотографа от 124 държави. След внимателно обмисляне, изключителната снимка на Лоренц Холдер на сноубордиста Ксавер Хофман до огромна сателитна чиния, взе първа награда.

Red Bull Illume
Lorenz Holder

Регистрациите тази година ще продължат да включват както драматични приключенски снимки, така и снимки зад кулисите от начина на живот около сърфа, скейта и много други екшън спортове.

Red Bull Illume
Elias Kunosson

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.