Загина скиорът-бейсджъмпър Ерик Ронър

0
 

Сподели

Shares

Отново тъжни новини от света на екстремните спортове. Отиде си още една легенда. При инцидент с парашут край езерото Тахо в САЩ загина Ерик Ронър. 39-годишният американец беше известен скиор и бейсджъмпър, както и едно от лицата на екстремното шоу „Нитро Съркъс“ по MTV.

Ерик Ронър
Снимка: Tate MacDowell

Нещастният случай е станал на 28 септември при скок на група от четирима парашутисти, сред които и Джей Ти Холмс и Аарон Макгавърн. Поводът е бил откриването на благотворителен голф турнир в Калифорния. При кацането си Ерик се е блъснал в дърво с висока скорост и това е станало причина за смъртта. Останалите трима парашутисти са се приземили невредими.


Едно от най-популярните видеа на Ерик

Ерик Ронър започва кариерата си като обещаващ, професионален скиор. В тази своя роля той взима участие в 11 филма в рамките на 10 години. Три пъти, през 2010, 2011 и 2012 г., влиза в топ 10 на скиорите на списание Powder Magazine. Вдигайки нивото през последните години, американецът започва да смесва ските с парашутните скокове и направи първият BASE-ски скок. Кадри от скокът му влязоха във филма Anomaly (2006) на Teton Gravity Research. След като набра популярност със смесването на двата спорта, Ерик беше поканен от Травис Пастрана да стане част от шоуто „Нитро Съркъс“ на MTV. Той продължи с каскадите, екстремните спускания и полетите си и извън рамките на шоуто. Едно от изпълненията му успя да привлече 23 000 зрители на стадион в Южна Африка, които наблюдаваха негов BASE скок.

Любимата фраза на Ерик Ронър е цитат на Хънтър Томпсън: „По-бързо, по-бързо, по-бързо, докато тръпката от скоростта преодолява страха от смъртта.“

Ерик Ронър

„Ронър, който участва в множество филми на Teton Gravity Research през годините, е плодовита фигура с широко въздействие върху спортната общност. Той остави след себе си две невероятни деца и прекрасна съпруга. Това е най-важното нещо, което трябва да резонира сред всички.“, каза Рой Тоскана – основател на базираната край езерото Тахо фондация High Fives и приятел на Ерик.

„Работил съм с него на няколко различни нива – като скиор, като бейсджъмпър, като изпълнителен продуцент на филми. Той беше брилянтно човешко същество. Изключително мил и харизматичен.“, споделя Тод Джоунс – съосновател на Teton Gravity Research, който е бил с Ерик от началото на кариерата му.

Ерик Ронър
Ерик с приятелите си от Teton Gravity. Снимка: TGR

„Ерик е много повече от икона на екстремните спортове. Той беше любящ съпруг, баща и приятел, който пази семейството си повече от всичко на този свят. Той беше истински и показваше любовта си към всички онези, които бяха част от живота му. Винаги усмихнат, както в най-доброто време, без значение къде и какво прави. Ерик имаше голяма глава на раменете си и въпреки че правеше рисковани неща, винаги изчисляваше добре всичко и поставяше безопасността на първо място. … Ерик е огромно вдъхновение и ментор за мен, не само заради таланта или постижения си, но и заради интелекта, въображението и подхода към всичко, което правеше.„ – Ian McIntosh.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.