Скоростно изкачване в Беласица

0


Дата на събитието: 11.10.2015

Сподели

Shares

Скоростно изкачване в Беласица

С колела или бягане към върха. Това ще се случва на 11 октомври по посока връх Конгур в Беласица. Организатор на състезанието е клуб „BELA Extreme“ заедно с Община Петрич. Основните цели, освен самата надпревара, са колоездачите и бегачите от страната и региона да се запознаят с планината Беласица и община Петрич, като същевременно се популяризират планинските спортове и колоезденето в района.

Дължината на велмаршрута е 22,4 км, а на пешеходния – 13 километра с 1701 метра денивелация. Стартът ще бъде в Петрич, пред училище „Асен Златаров“ (надморска височина 250 м), а финалът на самия връх Конгур (1951 м). Бягането е по маркирани туристически пътеки, а колоезденето по 9 км асфалтов път и 13,4 км горски.
Подкрепителни пунктове е предвидено да има на 6- и километър от колоездачния маршрут, при хижа Конгур и местността Вършилото.

Състезателните категории са: Мъже и Жени, Юноши до 18 г., Ветерани 40+.

ПРОГРАМА, 11.10.2015:
7:45-8:30 ч. Регистрация за участие в зоната на старта
9:00 ч. Старт – едновременен за всички участници
14:00 ч. Затваряне на финала
14:30 ч. Награждаване на х. Конгур

Повече за състезанието, условията за участие и възможностите за настаняване можете да намерите тук. А ако искате да научите повече за планинското колоездене в района, както и за местния клуб VIVO Петрич, можете да видите тук.

Скоростно изкачване в Беласица

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.